Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0: Τον διέλυσε κι ετοιμάζεται να σηκώσει την κούπα στο Μόντε Κάρλο

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0: Τον διέλυσε κι ετοιμάζεται να σηκώσει την κούπα στο Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι “βασιλιάς” στο χώμα. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας φρόντισε να δείξει με τον καλύτερο τρόπο ποιος είναι το αφεντικό στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, νικώντας τον εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) στον δεύτερο ημιτελικό του Μόντε Κάρλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, δίχως να χρειαστεί να ιδρώσει ιδιαίτερα κόντρα στο No. 3 του κόσμου, πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής (17/4, 15:30), όπου τον περιμένει η έκπληξη του φετινού τουρνουά, Νταβίντοβιτς Φοκίνα.  

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και κόντρα στον Ισπανό τενίστα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του και να στείλει ηχηρό μήνυμα ενόψει του Roland Garros.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ψύχραιμος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη του Σάσα Ζβέρεφ και πήρε πανεύκολα μία σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο σετ, τα μπρέικ είχαν την τιμητική τους. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Γερμανός απάντησε με μπρέικ κι έκανε το 2-2.

Τα πολλά αβίαστα λάθη του Γερμανού έφεραν και δεύτερο break για τον Τσιτσιπά, ο οποίος κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ζβέρεφ έβγαλε και πάλι αντίδραση, μείωσε σε 5-4 και σέρβιρε για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε νέο μπρέικ και πήρε το πρώτο σετ με 6-4.

Σε αντίθεση με το πρώτο σετ, στο δεύτερο τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Ζβέρεφ κράτησαν το σερβίς τους με μεγαλύτερη άνεση.

Όλα αυτά μέχρι και το έκτο γκέιμ. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ για να προηγηθεί με 4-2. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ζβέρεφ πέταξε λευκή πετσέτα, με τον Τσιτσιπά να φτάνει άνετα στο 6-2 και στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις