Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Τσουχτερός… ο Αστέρας! Πόνεσε την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής στο απολαυστικό ματς κόντρα στην ΑΕΚ, στη χιονισμένη Τρίπολη. Η Ενωση (που έπαιζε με 10 από το 71′) προηγήθηκε, αλλά βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ και έχασε 3-2 στη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δείτε το live του αγώνα.

Οι δυο ομάδες διαφήμισαν το ποδόσφαιρο. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 0-1 του Πέκχαρτ (36΄) με τους Στανισάβλιεβιτς (49΄) και Ιγκόρ Σίλβα (66΄), ο Τσέχος επιθετικός σκόραρε δύο λεπτά αργότερα το τέταρτο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα, αλλά η Ένωση δεν κράτησε το βαθμό. Στο 81΄ ο Τσουκαλάς χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Η ΑΕΚ, που ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2016 (0-1 με ΠΑΟΚ στην Τούμπα) έχασε με κόκκινη κάρτα τον Βράνιες στο 71΄, στο ντεμπούτο του Βόσνιου με τα κιτρινόμαυρα.
 
Ο αγώνας είχε πολύ καλό ρυθμό, αν και οι δύο ομάδες δεν έκαναν κίνηση ως το 20′ και οι παίκτες έμοιαζαν να προσπαθούν να εξοικειωθούν με τον δύσκολο αγωνιστικό χώρο.

Στο 25΄ ο Μπάρκας απομάκρυνε πάνω στον Τσιλιανίδη – έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Στανισάβλιεβιτς-, όμως ο ποδοσφαιριστής του Αστέρα αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 36΄ ο ιδιαιτέρως κινητικός Πέκχαρτ πήρε την μπάλα έπειτα από τη σέντρα του Χριστοδουλόπουλου, εκμεταλλεύτηκε την… έξοδο στο γάμο του Καραγκιόζη του Ντοναρούμα και άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν στο γήπεδο έτοιμοι για την ανατροπή. Στο 49΄ ο Στανισάβλιεβιτς σούταρε με το αριστερό από δεξιά -μέσα από τη μεγάλη περιοχή-, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Λαμπρόπουλου και έγινε το 1-1.

Στο 54΄ ο Μανιάς κρέμασε τον Μπάρκα, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ένα λεπτό μετά ο Μάνταλος σούταρε στο πόδι του πεσμένου Ντοναρούμα.

Στο 66΄ ο Ιγκόρ έκανε το 2-1, πετυχαίνοτας το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με δυνατό σουτ, αφού απέφυγε τον Λαμπρόπουλο. Δύο λεπτά μετά ο Πέκχαρτ ισοφάρισε σε 2-2, έπειτα από κλέψιμο του Γιόχανσον.

Στο 71΄ η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς ο Βράνιες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παιχνίδι στο ντεμπούτο του. Δέκα λεπτά αργότερα ο Καλτσάς γύρισε στον Τσουκαλά που με προβολή έκανε το 3-2.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ Σίλβα, Χαμντανί, Σελίν, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς (46΄ Ιγκλέσιας), Τσιλιανίδης (75΄ Ιωαννίδης), Στανισάβλιεβιτς (69΄ Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς.

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Σιμόες (87΄ Αλμέιδα), Γιόχανσον, Μάνταλος, Αϊντάρεβιτς (56΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (65΄ Ροντρίγκες), Πέκχαρτ. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε