Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Απώλειες 5,5 εκατομμύρια ευρώ” αποκάλυψε ο Βατούτιν

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: “Απώλειες 5,5 εκατομμύρια ευρώ” αποκάλυψε ο Βατούτιν
ΦΩΤΟ intime

Τα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε ο κορονοϊός είναι τεράστια και στον αθλητισμό και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέρεται να είχε ζημιές της τάξης των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το γεγονός αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βατούτιν, ο ο οποίος και έκανε λόγο επίσης για “ψαλίδι” άνω του 20% στους μισθούς των παικτών σε όλες τις ομάδες της Euroleague, ώστε να περιοριστούν οι επιπτώσεις του κορονοϊού.

Οι δηλώσεις Βατούτιν για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

«Καμία από τις ομάδες δεν έχει έσοδα τώρα, αφού κανείς δεν πουλάει εισιτήρια, ούτε τηλεοπτικά δικαιώματα. Πουλάμε κάποια λίγα σουβενίρ και αυτό είναι. Σήμερα, τα έξοδά μας είναι μισθοί στους υπαλλήλους.

Τώρα όλοι οι σύλλογοι της Euroleague δεν πληρώνουν μισθούς στους παίκτες και τους προπονητές τους, καθώς είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις  μεταξύ της ένωσης παικτών για να βρεθεί ένας κοινός παρονομαστής. Μέχρι να βρεθεί συμβιβασμός, δεν θα υπάρξουν πληρωμές.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι 11 σύλλογοι της Euroleague που είναι μέλη της, υποστηρίζουν τη θέση να μην πληρώνουν μισθούς χωρίς ενοποιημένη συμφωνία. Νομίζω ότι μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες θα επιτευχθεί συμφωνία και οι παίκτες θα αρχίσουν να πληρώνονται. Οι απώλειες των παικτών σε μηνιαία βάση μπορεί να είναι τουλάχιστον στο 20%, αλλά όχι περισσότερο από 35-40%.

Αυτή τη σεζόν θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπείς. Νομίζω ότι οι απώλειες του συλλόγου φέτος θα φτάσουν τα 5.500.000 ευρώ και είναι αδύνατον να κάνουμε προβλέψεις για το τι θα συμβεί στη συνέχεια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις