Αθλητικά

Τζέικομπ Νίστρουπ: «Έχω ενθουσιαστεί με την ομάδα, μετά τη διακοπή γυρνάει ο Κρίστιανσεν»

Ο Δανός προπονητής μετά τη νίκη επί της Κηφισιάς μίλησε και για το ντεμπούτο του Σαλάχ-Εντίν, αλλά και του Μπινιάρη
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη στη Λεωφόρο επί της Κηφισιάς με τον Αζεντίν Ουναΐ να είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Τζέικομπ Νίστρουπ στη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την ομάδα του.

Ο Νίστρουπ στις δηλώσεις του μετά το 2-0 του Παναθηναϊκού εξήγησε το λόγο που αγωνίστηκαν οι Πένια και Ντε Φράι, αλλά σχολίασε και το ντεμπούτο των Μπινιάρη και Σαλάχ-Εντίν στην αρχική ενδεκάδα.

Γνωστό έγινε και το χρονικό πλαίσιο της επιστροφής του Κρίστιανσεν στη δράση, με τον Δανό προπονητή να τον περιμένει μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίστρουπ

Για τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και τους παίκτες που δοκίμασε σήμερα: «Συνεχίζουμε να κάνουμε τα πράγματα που δουλεύουμε και πιστεύουμε. Πρέπει να δώσουμε τα κρέντιτς στην Κηφισιά, που μας έκανε το ματς δύσκολο, παρ’ ότι έκανε περισσότερο ροτέισον από μας. Μπράβο στον Τσάπρα και τον Μπινιάρη, που δεν είχαν παίξει ξανά μαζί όπως και ο Πελίστρι με τον Σαλάχ-Εντίν. Είχαμε καλούς παίκτες στο γήπεδο, ωστόσο τους έλειπε ότι δεν γνώριζε ο ένας το ματς του άλλου».

Για το ότι δεν άλλαξε τους Ντε Φράι και Πένια και τους game changers Ουναΐ – Κάνγκουα: «Καταλαβαίνω τους οπαδούς που τους αρέσουν οι δύο αυτοί παίκτες. Θα βρουν κι άλλους παίκτες που θα τους ενθουσιάσουν. Εγώ έχω ενθουσιαστεί με την ομάδα και τη λειτουργία της. Δεν θα ήταν δίκαιο να μην διατηρήσω μια ανταγωνιστική ομάδα για τους παίκτες, όπως ο Μπινιάρης που έπαιξε πρώτη φορά βασικός.

Δεν υπάρχουν εύκολα ματς στην Ελλάδα. Είναι λάθος να κάνεις ροτέισον 9-10 παικτών, θέλει μέτρο. Στο παρελθόν τα είχα «θαλασσώσει» σε ματς με την Κοπεγχάγη, επειδή είχα κάνει ροτέισον 8-9 παικτών. Όταν ο Στεφάν (σ.σ. Ντε Φράι) είναι εντάξει, θέλει να παίζει και να βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία του. Γι’ αυτό έπρεπε να είναι εκεί».

Για το πως αισθάνθηκε όταν άκουσε το όνομά του: «Προφανώς είναι σημαντικό. Είναι ποδόσφαιρο όμως, όταν κερδίζεις όλοι είναι χαρούμενοι. Τρεις εβδομάδες πριν υπήρχε άλλο κλίμα, κι ας μην καταλαβαίνω καλά ελληνικά, το αισθάνομαι. Είμαι επαγγελματίας κι είμαι εδώ για να κάνω μια δουλειά. Είμαι προσγειωμένος και μπορώ να υποσχεθώ πως θα κάνουμε πάντα το καλύτερο για να αντιπροσωπεύουμε την ομάδα αυτή».

Για τη σημασία της ατομικής πρωτοβουλίας των παικτών στο τελευταίο τρίτο: «Είναι σημαντικό στο σχέδιο που έχουμε. Υπάρχει μία δομή, η οποία όμως δεν είναι τόσο αυστηρή. Π.χ. ο Ταμπόρδα και ο Αντίνο που χρησιμοποιούμε ως εξτρέμ δίνει ο καθένας μοναδικά πράγματα. Δεν μπορώ να διδάξω τον Ουναΐ να στείλει τη μπάλα στο ”Γ” για δεύτερο σερί ματς, εγώ αυτό που έχω σαν στόχο είναι να τους βοηθήσω να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Για το ματς της Κυριακή και την διακοπή: «Ξέρω πως είναι διαφορετικό παιχνίδι την Κυριακή. Μέχρι στιγμής κάθε ματς έχει τη δική του δυσκολία, αν δεν σεβαστείς τους αντιπάλους σου. Δεν μπορώ να πω πώς θα επιδράσει το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων. Πρέπει να προπονούμαστε καλά και να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.

Την Κυριακή έχουμε ένα σημαντικό ματς, που θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε το σερί μας. Έχουμε μία δουλειά ακόμα να κάνουμε. Δύσκολο εκτός έδρας ματς και ανυπομονώ».

Για το ντεμπούτο του Σαλάχ-Εντίν: «Είναι σημαντικό να μιλήσω για δύο παίκτες. Και τον Μπινιάρη κι ας μην έκανε ντεμπούτο, αλλά έπαιξε πρώτη φορά βασικός. Έκανε εξαιρετική δουλειά στις προπονήσεις παίζοντας είτε στη θέση του είτε ως μπακ είτε ως εξτρέμ. Έδειξε την ποιότητά του, έπαιξε πολύ καλά. Πρόκειται για ένα παιδί της Ακαδημίας μας.

Ο παίκτης αυτός έκανε μία προπόνηση, αν μπορείς να την πεις πλήρη, έδειξε την ποιότητα που έχει. Ο Κυριακόπουλος έπαιξε 11 συνεχόμενα ματς λόγω της απουσίας του Κρίστιανσεν. Αυτή τη στιγμή έχουμε ασφάλεια και στα αριστερά, αφού υπάρχουν κι εκεί δύο παίκτες.

Όλοι έχουν κάνει όσα έπρεπε για τον Κρίστιανσεν οπότε περιμένουμε να επιστρέψει μετά το διάλειμμα των Εθνικών ομάδων. Στο καλύτερο σενάριο θα παίξει σε κάποιο φιλικό που θα κάνουμε στη διάρκεια αυτού. Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ κάτι, αλλά βλέπω να επιστρέφει τότε».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα