Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Τζιανλούκα Βιάλι: «Σταματάω όλες τις υποχρεώσεις μου για να δώσω νέα μάχη με τον καρκίνο»

Τζιανλούκα Βιάλι: «Σταματάω όλες τις υποχρεώσεις μου για να δώσω νέα μάχη με τον καρκίνο»

Ο Τζιανλούκα Βιάλι ετοιμάζεται για μία δεύτερη σκληρή μάχη με τον καρκίνο, γι’ αυτό και αποχώρησε από την ιταλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ο 58χρονος παλαίμαχος Ιταλός επιθετικός πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας και θα χρειαστεί να δώσει μία νέα μάχη για την υγεία του.

«Στο τέλος μιας μακράς και δύσκολης διαπραγμάτευσης με την υπέροχη ομάδα ογκολόγων μου, αποφάσισα να αναστείλω, ελπίζω προσωρινά, τις παρούσες και τις μελλοντικές μου επαγγελματικές δεσμεύσεις», δήλωσε ο άλλοτε παίκτης των Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι, Τζιανλούκα Βιάλι.

«Στόχος είναι να χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να βοηθήσω το σώμα μου να ξεπεράσει αυτή τη φάση της νόσου, ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω νέες περιπέτειες το συντομότερο δυνατό και να τις μοιραστώ με όλους σας», πρόσθεσε ο Ιταλός, ο οποίος διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στο πάγκρεας το 2017.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, είπε ότι ο Βιάλι μπορεί να βασιστεί σε «όλους εμάς»:

«Ο Τζιανλούκα είναι απόλυτος πρωταγωνιστής της εθνικής Ιταλίας και θα είναι και στο μέλλον», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γκραβίνα. «Χάρη στο εξαιρετικό του σθένος, τους “Ατζούρι” και τη στοργή ολόκληρης της οικογένειας της ομοσπονδίας, είμαι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψει σύντομα. Μπορεί να βασιστεί σε καθέναν από εμάς, γιατί είμαστε μια ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις