Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζιμ Χάινς: Πέθανε ο πρώτος σπρίντερ που έτρεξε τα 100μ. κάτω από 10 δευτερόλεπτα

Τζιμ Χάινς: Πέθανε ο πρώτος σπρίντερ που έτρεξε τα 100μ. κάτω από 10 δευτερόλεπτα
youtube/grab

Έφυγε” σε ηλικία 76 ετών, ο χρυσός Ολυμπιανίκης, Τζιμ Χέινς. Ο Αμερικανός σπρίντερ ήταν ο πρώτος που έτρεξε τα 100μ. κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα.

Ο χώρος του κλασικού αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα των σπριντ θρηνεί την απώλεια ενός ιστορικού προσώπου. Ο Τζιμ Χάινς, ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του αγωνίσματος των 100 μέτρων, που τερμάτισε σε χρόνο κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα, πέθανε σε ηλικία 76 ετών στις 3 Ιουνίου.

Ο Τζιμ Χάινς έκανε το συγκεκριμένο ιστορικό επίτευγμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968, όταν είχε τερματίσει σε χρόνο 9,95’’, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο. Λίγες ημέρες αργότερα, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ100μ των ΗΠΑ.

Να αναφέρουμε ότι το παγκόσμιο ρεκόρ του Χάινς στα 100μ. κράτησε για 15 χρόνια, καθώς το κατέρριψε το 1983 στο Κολοράντο, ο Κάλβιν Σμιθ, ο οποίος είχε τερματίσει σε 9,93’’.

Ο Χάινς γεννήθηκε στο Αρκάνσας, μεγάλωσε στο Όκλαντ της Καλιφόρνια και ήταν ταλέντο σε πολλά αθλήματα. Μετά την απόσυρσή του από τον στίβο -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού- έπαιξε στο NFL για δύο χρόνια, φορώντας τη φανέλα των Miami Dolphins και των Kansas City Chiefs.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις