Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-0: Ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 2-0: Ο Σέρβος τενίστας κατέκτησε τον τίτλο στη Ρώμη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το υψηλό εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του 1000αριού τουρνουά της Ρώμης.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-0, 7-6) από το νούμερο 1 του κόσμου και πλέον στρέφει την προσοχή του στο Roland Garros που ξεκινάει σε λίγες μέρες.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει βρει και πάλι τον παλιό καλό του εαυτό, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Στο πρώτο σετ, ειδικότερα, ο Σέρβος τενίστας έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Έλληνα πρωταθλητή και το κατέκτησε με 6-0!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν τόσο απογοητευμένος με την εμφάνιση του που ξέσπασε στην τσάντα του.

Όλα έδειχναν ότι ο τελικός θα αποτελούσε μία εύκολη υπόθεση για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε διαφορετική άποψη. Ο Έλληνας τενίστας έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ, φέρνοντας τον Σέρβο στα όρια του. Κατάφερε να κάνει γρήγορα το μπρέικ κι έφτασε να προηγείται ακόμα και με 5-2!

Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 5-3 κι εκεί που ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν έτοιμος να κλείσει το δεύτερο σετ στο σερβίς του, ήρθε η ολική ανατροπή!

Την κρίσιμη στιγμή, ο Τζόκοβιτς έκανε το μπρέικ, μείωσε σε 4-5, ενώ υπερασπίστηκε στη συνέχεια το σερβίς του, γράφοντας το 5-5.

Οι δύο τενίστες πήραν τα σερβίς γκέιμς τους, με το δεύτερο σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν πιο ψύχραιμος, απέφυγε τα εύκολα λάθη κι έφτασε στη νίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις