Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

UEFA: “Πράσινο φως” σε Παρί για Νεϊμάρ!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Παρί Σεν Ζερμέν θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη μετεγγραφή του Νεϊμάρ και μετά να ελεχθεί για πιθανές παραβάσεις. Αυτή είναι η θέση της UEFA για την υπόθεση του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινωθεί από τους Γάλλους τις επόμενες μέρες.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία δεν ήταν η μόνη που αντέδρασε στην άρνηση της ισπανικής λίγκας να δεχθεί την επιταγή των 222.000.000 ευρώ που ενεργοποιούν τη ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα. Με τη σειρά της, η γαλλική λίγκα στάθηκε απέναντι στην ισπανική, καλωσορίζοντας τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Η θέση της UEFA

“Δεν έχουμε δεχθεί διαμαρτυρία από κάποιον, σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Όλοι οι σύλλογοι στην Ευρώπη πρέπει να σέβονται τους κανονισμούς του Financial Fair Play και να επιδεικνύουν ότι δεν έχουν έλλειμμα μεγαλύτερο από 30.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας.

Ως μέρος του συνεχούς ελέγχου των συλλόγων σύμφωνα με τους κανονισμούς του FFP, η UEFΑ θα εξετάσει τις λεπτομέρειες αυτής της μεταγραφής ώστε να διασφαλίσει ότι η Παρί υπακούει στις απαιτήσεις του FFP.

Η μεταγραφή του Νεϊμάρ στην Παρί θα έχει επιρροή στα οικονομικά του συλλόγου για πολλά χρόνια, αλλά ο αντίκτυπος ενός τέτοιου εγχειρήματος δεν μπορεί να κριθεί προκαταβολικά, χαρακτηριστικά επειδή η Παρί θα μπορούσε να πουλήσει αρκετούς παίκτες για σημαντικά ποσά.

“Γι’ αυτό θα κάνουμε υπολογισμούς μόνο στο τέλος και θα διασφαλίσουμε ότι σέβονται τους κανονισμούς”.

Η ανακοίνωση της γαλλικής λίγκας:

“Η LFP είναι έκπληκτη και δεν κατανοεί την άρνηση της La Liga απλά να αποδεχθεί την πληρωμή της ρήτρας αποδέσμευσης του ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ.

Η LFP ζητάει από τη La Liga να συμμορφωθεί στους κανονισμούς της FIFA και στις ευθύνες της.

Η LFP στηρίζει την Παρί Σεν Ζερμέν και εύχεται στον Νεϊμάρ να έρθει στο πρωτάθλημα της Ligue 1.

Οι νομικές υπηρεσίες της LFP στηρίζουν και βρίσκονται στη διάθεση της Παρί, ώστε το συμβόλαιο του Νεϊμάρ να εγκριθεί όσο το δυνατόν συντομότερα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε