Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος για Βασίλη Σπανούλη: «Ήταν πάντα στρατιώτης της Εθνικής μπάσκετ, τώρα είναι στρατηγός»

Βαγγέλης Λιόλιος για Βασίλη Σπανούλη: «Ήταν πάντα στρατιώτης της Εθνικής μπάσκετ, τώρα είναι στρατηγός»

Ο Βασίλης Σπανούλης παρουσιάστηκε από την ΕΟΚ και ο πρόεδρος της, Βαγγέλης Λιόλιος, μίλησε για τον νέο προπονητή της Εθνικής μπάσκετ. Το σχόλιο του για την προσπάθεια ανάληψης της διοργάνωσης ενός Προολυμπιακού τουρνουά που κάνει η Ομοσπονδία.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος πήρε τον λόγο κατά την παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη –μετά το VIDEO με τις καλύτερες στιγμές του “Kill Bill” ως παίκτης της εθνικής μπάσκετ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νέο κόουτς της γαλανόλευκης, εκφράζοντας τη σιγουριά του πως ο παλαίμαχος θρύλος του μπάσκετ θα πετύχει στον πάγκο της “επίσημης αγαπημένης”.

“Πραγματικά όμορφες εικόνες που είδαμε. Γυρνάμε πίσω κι όλοι συγκινούμαστε. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική στιγμή. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Ιτούδη για όλη την βοήθεια στην Εθνική Ομάδα. Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να κάνω στον Σωτήρη Μανωλόπουλο και φυσικά όλο το υπόλοιπο σταφ.

Είχαμε δύο διαφορετικά στοιχεία στο Ευρωμπάσκετ και στο Παγκόσμιο. Στην πρώτη χρονιά είχαμε συστράτευση. Στη δεύτερη χρονιά είχαμε ομόνοια, σύνολο, ομάδα. Για να πάμε στο επόμενο στάδιο χρειαζόμαστε και τα δύο. Αυτή είναι η Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Είναι πάνω από όλους μας.

Η Εθνική Ομάδα έχει ανάγκη να παρουσιαστεί όπως στο παρελθόν και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε αυτή τη νέα προσπάθεια θα ηγείται ο Βασίλης Σπανούλης. Είναι λίγο αστείο να λέω καλώς ήρθες, γιατί εδώ ήσουν πάντα. Ο Βασίλης ήταν πάντα στρατιώτης της Εθνικής ομάδας, τώρα είναι στρατηγός.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν στον κατάλληλο χρόνο και σήμερα είναι ο κατάλληλος χρόνος. Αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ και ομοσπονδιακός προπονητής είναι ο Βασίλης Σπανούλης και μακάρι να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια. Ελπίζω να βρισκόμαστε εδώ μετά από πολλά χρόνια και να λέμε ότι η αυτή η Εθνική Ομάδα είναι η ομάδα μας.

Μήπως δεν είναι άλμα να είναι ο Βασίλης στον πάγκο της Εθνικής; Εγώ είμαι σίγουρος. Με τον Βασίλη όταν μιλήσαμε μου είχε κάνει εντύπωση ένα πράγμα. Η ματιά του είναι απίστευτη, καθηλωτική” ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Σχετικά με την προσπάθεια της ΕΟΚ, να διοργανώσει ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά:Καταθέσαμε φάκελο υποψηφιότητας για να διοργανώσουμε το προολυμπιακό. Ένας φάκελος που είναι πλήρης. Έχουμε να κάνουμε τέτοια μεγάλη διοργάνωση 16 χρόνια. Θα είμαστε χαρούμενοι αν η FIBA μας κάνει την τιμή να διοργανώσουμε το ένα από τα τέσσερα τουρνουά. Η Ελλάδα χρειάζεται την εξωστρέφεια.

Το κατά πόσον είναι εφικτό ή όχι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στις 15 Νοεμβρίου. Νομίζω ότι δουλεύοντας το φάκελο είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα από τα τέσσερα εισιτήρια. Να είμαστε σε ένα δημοσιονομικά ουδέτερο περιβάλλον. Είναι και το ερασιτεχνικό μπάσκετ. Πρέπει ταυτόχρονα να προνοούμε για όλα. Θέλω να πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο.”

Σχολιάζοντας όσα γράφτηκαν γύρω από το “διαζύγιο” με τον Δημήτρη Ιτούδη: “Με τον Δημήτρη Ιτούδη ήμασταν δύο χρόνια μαζί. Κάναμε την αποτίμηση και θεωρήσαμε ότι ήταν καλύτερο να λύσουμε την συνεργασία μας και δεν πήρε καμία αποζημίωση. Η Εθνική Ομάδα μάς χρειάζεται όλους. Χρειάζεται και τους δημοσιογράφους να μεταφέρουν θετική ενέργεια. Αυτό σημαίνει γροθιά. Όλοι να στηρίζουμε από την θέση μας την Εθνική Ομάδα. Σας το ζητώ και είμαι σίγουρος ότι θα το ακούσετε και θα το κάνετε.”

“Έχω μία πάγια αρχή, ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Η διοίκηση έχει έναν ρόλο στρατηγικό. Έχει μία άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Ο στρατηγός εντός του γηπέδου είναι ο προπονητής. Όταν ο καθένας καταλάβει τον ρόλο του και υπάρχει αρμονική συνεργασία, τότε δεν τίθεται θέμα αποτελεσμάτων για να συνεχίσεις κάτι. Όταν τηρείς την διαδικασία και τις αρχές σου θα πετύχεις κάποια στιγμή. Όταν κάτι δεν πάει καλά την ευθύνη την έχει πάντα η διοίκηση. Έτσι είναι η δομή όταν διοικείς έναν οργανισμό. Οι οργανισμοί έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας” ανέφερε ακόμα ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις