Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Βαγγέλης Λιόλιος: «Θα δείτε στην πράξη ότι θα λυθεί το θέμα της διαιτησίας»

Βαγγέλης Λιόλιος: «Θα δείτε στην πράξη ότι θα λυθεί το θέμα της διαιτησίας»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Βαγγέλης Λιόλιος έδωσε για πρώτη φορά το “παρών” ως πρόεδρος της ΕΟΚ στην εκδήλωση για τα βραβεία του περσινού πρωταθλήματος και δεν απέφυγε να απαντήσει και για το ζήτημα της διαιτησίας.

Ο νέος ηγέτης της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στον προκάτοχό του, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ υποστήριξε ότι στόχος του είναι να συνεργαστεί με τον ΕΣΑΚΕ προς όφελος του Έλληνα αθλητή.

Οι δηλώσεις του Λιόλιου

«Είναι πολύ περίεργο να έρχομαι και να μιλάω εδώ σε εσάς. Τα προηγούμενα χρόνια καθόμουν πιο πίσω, είμαι ένας από εσάς. Είμαι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε με την ομάδα του πολύ χαμηλά. Πλέον έχω τη χαρά, την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι της ΕΟΚ. Από την 1η στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα η χαρά κράτησε 10′, μετά μπήκε μέσα η ευθύνη. Διαδεχθήκαμε έναν άνθρωπο που του οφείλουμε πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, τον κύριο Βασιλακόπουλο. Εξαιτίας του ασχοληθήκαμε με το μπάσκετ, δεν πρέπει να το ξεχάσουμε. Τα τελευταία χρόνια μείναμε πίσω. Την τελευταία περίοδο υπήρξε μια ανωμαλία ουσιαστική στη διοίκηση, μια μαύρη σελίδα.

Στις 13 του Σεπτέμβρη έγιναν δεύτερες εκλογές για εμένα. Όλα τα σωματεία μου είπαν ένα πράγμα: Μην κάνεις πίσω. Τους απάντησα: Δεν θα κάνω πίσω. Την επόμενη μέρα είχε μια βασική αρχή αυτό. Το μπάσκετ δεν χωρίζεται σε δικό μας και δικό σας, ούτε σε χρώματα. Το μπάσκετ είναι ενιαίο. Όλοι μαζί θα πάμε στην επόμενη σελίδα. 

Στις 13/9 δεν έχασε κανείς, κέρδισε το ελληνικό μπάσκετ. Αφήνουμε πίσω ό,τι έχει συμβεί. Δεν με ενδιαφέρει ποιος ήταν μαζί μου. Πάμε όλοι μαζί. Οι σχέσεις ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ, όπως το έζησα εγώ, ήταν περίεργες κύριε πρόεδρε. Τα έχουμε κουβεντιάσει αυτά. Η ΕΟΚ ήταν πάνω από τον ΕΣΑΚΕ. Λάθος. Οι σχέσεις που πρέπει να έχουν είναι ισότιμες. Οι πόρτες μας θα είναι σε ευθεία γραμμή για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Δεν υπάρχει επαγγελματικό και ερασιτεχνικό μπάσκετ, αυτό είναι ένα παγόβουνο. Αν δεν στηρίξουμε το ερασιτεχνικό μπάσκετ, δεν θα υπάρχει επαγγελματικό μπάσκετ. Αυτά βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, αυτή η ανωμαλία υπήρχε, αυτό θα αλλάξουμε… χθες. Ξεχνώντας διαφορές. Εντός των τεσσάρων γραμμών είμαστε αντίπαλοι για την νίκη, αλλά εκτός είμαστε ενωμένοι. Θα το δείτε με τις ενέργειές μου στην πράξη πολύ άμεσα. Με ενωτικές και ουσιαστικές ενέργειες.

Όλοι φωνάζαμε και φωνάζατε και φωνάζουν για τη διαιτησία. Θα δείτε στην πράξη ότι μπορεί να λυθεί και θα λυθεί. Θέλω να κριθώ αυστηρά γι’ αυτό το θέμα, αλλά δίκαια. 

Θέλω να ξέρετε πως η κοινή μας συνεργασία έχει έναν βασικό στόχο. Στο τέλος της ημέρας η αρμονική συνεργασία μεταξύ ΕΟΚ – ΕΣΑΚΕ πρέπει να αντικατοπτρίζει τη θέση του Έλληνα αθλητή. Πρέπει να βγάλουμε Έλληνες αθλητές, να μπορούν να παίξουν, να βρουν τον χώρο, για να μας ξαναβγάλουν στους δρόμους με τις Εθνικές Ομάδες. Αισθάνομαι τεράστια τιμή που είμαι εδώ. 

Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας, είμαι περήφανος για την ΕΟΚ. Είμαι περήφανος που βγήκα στους δρόμους με την Εθνική όπως όλοι σας. Αυτό δεν θα μου το πάρει ποτέ κανείς»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις