Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Βασιλεία – ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρο” πάρτι στην Ελβετία κι ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League! – video

Βασιλεία – ΠΑΟΚ: “Ασπρόμαυρο” πάρτι στην Ελβετία κι ένα βήμα πιο κοντά στους ομίλους του Champions League! – video
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ πέρασε σαν σίφουνας από το St. Jakob Park. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε της Βασίλειας με 3-0 και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα πέρασε στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου τον περιμένει η Σπαρτάκ Μόσχας.

Το LIVE του αγώνα

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο ΠΑΟΚ άλωσε το St. Jakob Park , επικρατώντας της Βασιλείας με 3-0 στο δεύτερο παιχνίδι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Με δύο νίκες και με συνολικό σκορ 5-1, ο Δικέφαλος του Βορρά πέρασε στον τρίτο γύρο, όπου τον περιμένει η ρωσική Σπαρτάκ Μόσχας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ελβετούς, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη από το 60′. Οι Βαρέλα, Πρίγιοβιτς και Ελ Καντουρί πέτυχαν τα γκολ του Δικεφάλου, με τον εξαιρετικό Πασχαλάκη να δηλώνει “παρών” όταν χρειάστηκε.

Ο αγώνας

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στην Ελβετία. Έπειτα από κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον προωθημένο Βαρέλα, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-1 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

https://twitter.com/CBourpiff/status/1024720420250025984

Οι Ελβετοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο ο Πασχαλάκης δήλωσε “παρών” όποτε χρειάστηκε. Στο 14′ απομάκρυνε την προβολή του Αγιέτι, ενώ στο 37′ απέκρουσε εντυπωσιακά σουτ του Τζούφι.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν απειλήθηκε άλλη φορά στο πρώτο μέρος, με τους Θεσσαλονικείς να ελέγχουν τον ρυθμό και να διατηρούν με σχετική άνεση το προβάδισμα τους.

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά η κεφαλιά του Μαουρίτσιο, έπειτα από σέντρα του Λημνιού, πέρασε λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο, αυτόν του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά φρόντισε να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση μέχρι το 60′.

Στο 52′, έπειτα από βολέ του Πασχαλάκη, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της Βασιλείας, με τον Σέρβο επιθετικό να τον κρεμάει από το ημικύκλιο της περιοχής και να γράφει το 2-0.

Στο 60′, ο Ελ Καντουρί, ύστερα από πάσα του Πέλκα, έκανε το σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι του Όμλιν και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 3-0.

 

Ο ΠΑΟΚ λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ στο 65′, αλλά το πλασέ του Λημνιού βρήκε σε πόδια Ελβετών κι έφυγε λίγο έξω.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και να διατηρούν με άνεση το μηδέν στην εστία τους μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Αλεκσάντερ Φράι): Όμλιν, Βίντμερ, Τζούμαρτ, Σούχι, Μπαλάντα, Σέρεϊ Ντιέ, Τζούφι, Μπούα, Καλουλού (84′ Ομπερλίν), Στόκερ (46′ Κάμπο), Αγιέτι (73′ Φαν Βολφσβίνκελ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίντι, Κρέσπο, Μαουρίσιο, Κάνιας (82′ Σάχοβ), Λημνιός, Ελ Καντουρί (74′ Ζαμπά), Πέλκας (85′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις