Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βασίλης Σεβαστής: Βαθιά θλίψη σε ΣΕΓΑΣ, ΕΟΕ και στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατό του

Βασίλης Σεβαστής: Βαθιά θλίψη σε ΣΕΓΑΣ, ΕΟΕ και στον πολιτικό κόσμο για τον θάνατό του

Πλήθος συλλυπητηρίων ανακοινώσεων από αθλητικούς και πολιτικούς φορείς για τον θάνατο του πρώην προέδρου και γενικού γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, που πέθανε σήμερα (8/4) από κορονοϊό, με την νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα να χαρακατηρίζει το κενό που άφησε «δυσαναπλήρωτο». 

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με αφορμή τον απρόσμενο θάνατο του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα της ομοσπονδίας και επί σειρά ετών προέδρου, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος πέθανε σήμερα (8/4) από κορονοϊό μετά από πολυήμερη νοσηλεία σε ΜΕΘ εξέφρασε τη θλίψη της δηλώνοντας: 

Click4More: Πέθανε από κορονοϊό ο Βασίλης Σεβαστής

«Ο Βασίλης Σεβαστής ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό της χώρας για δεκαετίας με συνέπεια, ανιδιοτέλεια, τιμιότητα και αγάπη. Ένας άνθρωπος που μέχρι το τέλος της ζωής του έδινε σπουδαίες και ορισμένες φορές άνισες μάχες.

Ένας άνθρωπος με τον οποίο είχα την χαρά να βρεθώ σε πολλές πτυχές τις αθλητικής και κοινωνικής μου ζωής, να συζητήσω, να ανταλλάξω απόψεις και να εμπνευστώ. Η απουσία του είναι βέβαιο ότι αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του μας υποχρεώνει όλους και ιδιαίτερα εμένα σήμερα ως πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να εργασθούμε με την ίδια αυταπάρνηση και ζήλο για Την πρόοδο του Αθλητισμού.

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου και την βαθιά μου αγάπη στην οικογένειά του και τους δικούς του».

Ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής- στην οποία ο Βασίλης Σεβατής είχε εκλεχθεί ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στις εκλογές της 31ης Μαρτίου- μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Μανώλης Κολυμπάδη και τα μέλη της Ολομέλειας εξέφρασαν επίσης τη μεγάλη τους θλίψη για το θάνατο του πρώην αθλητή και κορυφαίου παράγοντα του ελληνικού αθλητισμού Βασίλη Σεβαστή σε ηλικία 72 ετών.

Click4More: To αντίο του ΣΕΓΑΣ στον Βασίλη Σεβαστή – Συλλυπητήρια από Αυγενάκη και Μαυρωτά

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ

«Ο πρώην Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ διετέλεσε μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ από το 2001 έως το 2012 και υπηρέτησε με πάθος και αφοσίωση τον ελληνικό Ολυμπισμό και αθλητισμό. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια, τους οικείους, τον ΣΕΓΑΣ και όλη την οικογένεια του ελληνικού στίβου για την πολύ μεγάλη απώλεια.

Όσες και όσοι τον γνώριζαν και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του στους αγώνες για τη πρόοδο του αθλητισμού στη χώρα μας, η απώλειά του αφήνει ένα πραγματικά δυσαναπλήρωτο κενό. Η μαχητικότητά του, το σθένος για την διεκδίκηση και ικανοποίηση των αιτημάτων του αθλητικού κινήματος και του κλασικού αθλητισμού ειδικότερα ας είναι οδηγός για όλους εμάς», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΟΕ».

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, μία ανιδιοτελής, ηθική και εμβληματική προσωπικότητα του στίβου και του ερασιτεχνικού αθλητισμού μάς αποχαιρέτησε σήμερα.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία πενθεί για το θάνατο του Βασίλη Σεβαστή, του φίλου μας, του συνεργάτη μας, του ανθρώπου που στεκόταν δίπλα μας στα δύσκολα. Ψηλός στην ψυχή και στο ανάστημα, δούλεψε με όραμα και στόχους που εκτόξευσαν τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό σε επιτυχίες ανεπανάληπτες και ιστορικές.Τον αποχαιρετούμε με οδύνη , δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.»

Η ανακοίνωση της ΕΟΣΛΜΑ-Υ

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΣΛΜΑ-Υ εκφράζει την βαθυτάτη οδύνη του για την αδόκητη απώλεια του Βασίλη Σεβαστή, Υπήρξε επί σειρά ετών Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και εκλεκτός συνεργάτης μας. Τα θερμά μας συλλυπητήρια, στην οικογένεια του για την μεγάλη απώλεια του αγαπημένου της προσώπου, στον ΣΕΓΑΣ και τον κόσμο του Στίβου.

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του Βασίλη Σεβαστή εξέφρασε με δήλωσή του  και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος τόνισε:

«Πριν λίγο έφυγε από την ζωή ένας καλός φίλος, ένας έντιμος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, ένας ανιδιοτελής παράγοντας και μια μεγάλη προσωπικότητα στον χώρου του Ελληνικού κλασσικού αθλητισμού! Ο Βασίλης Σεβαστής! Ένας γεννημένος νικητής!

Χτυπημένος από τον Κορονοϊό και διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο, συμμετείχε παρά ταύτα στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΓΑΣ και βγήκε πανηγυρικά νικητής, ως εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αποδεικνύοντας πως οι σεμνοί υπηρέτες του αθλητισμού δεν ξεχνιούνται, ακόμα και όταν δεν είναι δυνατή η φυσική τους παρουσία.

Ο Βασίλης Σεβαστής έφυγε μεν ως νικητής, όπως ήταν πάντα εξάλλου, αλλά δυστυχώς όχι δικαιωμένος, μιας και δεν θα μπορέσει να υπηρετήσει την Ολυμπιακή Ιδέα που ήταν το όνειρο του, ως μέλος της ΕΟΕ. Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο! Καλό ταξίδι Βασίλη σε έναν κόσμο πιο φωτεινό όπως πάντα ήθελες!»

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ, εκφράζοντας την στήριξη προς τους οικέιους του Βασίλη Σεβαστή και την οικογένειά του.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος Αθλητής και Μαχητής στη ζωή Βασίλης Σεβαστής. Αμέτρητοι οι αγώνες του στους στίβους με χαρές και λύπες. Αμέτρητοι οι αγώνες του για την ανάπτυξη και προβολή του ΣΕΓΑΣ. Αμέτρητοι οι αγώνες του για την Ελληνική Νεολαία. Αμέτρητοι οι αγώνες του για Δημοκρατικό Αθλητισμό! Σήμερα δεν αναγνωρίζουμε τον θάνατο, αναγνωρίζουμε τη ζωή, γιατί θα είναι πάντα ζωντανός στην ιστορία του Κλασικού Αθλητισμού, με χρυσά γράμματα.Τι να περιγράψει κάποιος για τον ακέραιο χαρακτήρα του και την αγάπη του στην Οικογένεια. Καταθέτουμε την ειλικρινή αγάπη μας στην Οικογένειά του και στους αγαπημένους του.

Βασίλη θα είσαι πάντα μαζί μας!».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις