Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Βαθμολογία UEFA: «Μαύρη» ευρωπαϊκή νύχτα για την Ελλάδα

Βαθμολογία UEFA: «Μαύρη» ευρωπαϊκή νύχτα για την Ελλάδα
Intime.gr

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ και του Άρη στον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League φέρνει… νέα άσχημα νέα για την Ελλάδα και την προσπάθεια της να ανακηρυχθεί στη βαθμολογία της UEFA.

Οι νίκες χωρίς… αντίκρισμα που έφεραν ΑΕΚ και Άρης κόντρα σε Βέλεζ και Αστάνα, αντίστοιχα, έδωσαν από 250 βαθμούς στην Ελλάδα, στη βαθμολογία της UEFA.

Μαζί με τους 250 βαθμούς του Ολυμπιακού, η χώρα μας έφτασε τους 21.200 και παραμένει στην 19η θέση της βαθμολογίας της UEFA, με 1.850 διαφορά από τη 15η Ελβετία.

Ο αποκλεισμός των δυο ομάδων από τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League, στην ουσία εξαλείφει τις ελπίδες να διεκδικήσει η Ελλάδα την 15η θέση της κατάταξης της UEFA (δίνει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και δύο ομάδες στα προκριματικά του Champions League από το 2022/23).

Πλέον, το βάρος της βαθμολογικής συγκομιδής πέφτει σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Όσους όμως βαθμούς κι αν φέρουν, θα διαιρούνται δια τέσσερα.

Να αναφέρουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα δώσουν μίνιμουμ δέκα ακόμη ευρωπαϊκά ματς, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει μπροστά του αρχικά τα ματς με την Μποχέμιανς στον γ’ προκριματικό του Conference League.

Χωρίς να υπάρχει… διαφορά μεταξύ των διοργανώσεων, κάθε νίκη δίνει 1.000 βαθμούς στη χώρα (οι οποίοι διαιρούνται με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν) και κάθε ισοπαλία 500 βαθμούς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις