Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Μπατσουαγί και Κουρτουά έφεραν τη δύσκολη νίκη στο Μουντιάλ 2022

Βέλγιο – Καναδάς 1-0: Μπατσουαγί και Κουρτουά έφεραν τη δύσκολη νίκη στο Μουντιάλ 2022

Ο Καναδάς εμφάνισε ένα ανέλπιστα καλό πρόσωπο, το Βέλγιο έπιασε μέτρια απόδοση, αλλά η νίκη πήγε στους “κόκκινους διαβόλους”. Ο Κουρτουά “έβγαλε” πέναλτι και ο Μπατσουαγί πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση (1-0) για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Ο Καναδάς έβγαλε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με το Βέλγιο και έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 11′. Ο Καράσκο έκανε χέρι, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε την εκτέλεση του Ντέιβις!

Ο Καναδάς ήταν ξεκάθαρα καλύτερος των “κόκκινων διαβόλων”, αλλά παράλληλα αναποτελεσματικός στην επίθεση. Κόντρα στη ροή του αγώνα και λίγο πριν “βγει” το πρώτο ημίχρονο (44′), το Βέλγιο κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Αλντερβάιρελντ έβγαλε τη βαθιά μπαλιά και Μπατσουαγί “εκτέλεσε” με σουτ στην κίνηση, ανοίγοντας το σκορ.

Αν και συνέχισε να προσπαθεί και στο δεύτερο ημίχρονο, ο Καναδάς δεν είχε την ίδια ενέργεια κι έτσι το Βέλγιο πήρε σιγά σιγά τον έλεγχο του αγώνα.

Μια κεφαλιά του Λάριν που εξουδετέρωσε ο Κουρτουά στο 79΄ ήταν η καλύτερη στιγμή των Καναδών που έμειναν με τις… αναμνήσεις από την εξαιρετική τους εμφάνιση στο α΄ ημίχρονο. Η εμπειρία του Βελγίου στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων αποδείχθηκε καταλυτική κι έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» έκαναν ποδαρικό με νίκη στο Κατάρ. 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις