Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Βέλγιο: Ο κορονοϊός “κλείνει” ξανά τα γήπεδα για τους φιλάθλους

Βέλγιο κορονοϊός
ΑΠΕ

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου είχε αρχίσει η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα του Βελγίου, όμως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού επαναφέρει τις κεκλεισμένων των θυρών αναμετρήσεις.

Πίσω από κλειστές πόρτες και χωρίς φιλάθλους θα διεξαχθούν και πάλι οι επαγγελματικές αθλητικές διοργανώσεις στο Βέλγιο, ιδίως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α’ κατηγορίας, λόγω του δεύτερου κύματος κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Οι νέοι περιορισμοί σε αθλητισμό (πολιτισμό και τριτοβάθμια εκπαίδευση) στο Βέλγιο θα ισχύσουν από το απόγευμα της Παρασκευής (23.10.2020) έως τις 19 Νοεμβρίου. Επιπλέον, όλοι οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί αγώνες αναστέλλονται μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το απόγευμα, ο αγώνας της 10ης ημέρας Pro League, Κορτράικ- Άντερλεχτ, θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους και αυτό θα ισχύει για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

«Δεν είναι οι κανόνες που θα νικήσουν τον ιό, αλλά όλοι μαζί», υπό την προϋπόθεση ότι είμαστε «μια ενωμένη ομάδα 11 εκατομμυρίων Βέλγων», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρόο.

Να θυμίσουμε ότι στο Βέλγιο τα γήπεδα ποδοσφαίρου είδαν σταδιακά τους θεατές να επιστρέφουν στα μέσα Σεπτεμβρίου μετά από αρκετούς μήνες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις