Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Βίκτορ Γουεμπανιάμα: «Οι παίκτες που θαυμάζω περισσότερο είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κέβιν Ντουράντ»

Βίκτορ Γουεμπανιάμα: «Οι παίκτες που θαυμάζω περισσότερο είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κέβιν Ντουράντ»
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κέβιν Ντουράντ είναι τα πρότυπα και οι αγαπημένοι παίκτες του Βίκτορ Γουεμπανιάμα, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του.

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στο NBA αυτή τη στιγμή, με πολλούς να θεωρούν δεδομένο ότι θα είναι το Νο1 του NBA Draft 2023.

Ο 18χρονος Γάλλος  (2.20 μέτρα), δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι οι αγαπημένοι παίκτες του από το χώρο του NBA είναι οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κέβιν Ντουράντ.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι νωρίτερα για τον Γουεμπανιάμα αναφέρθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μιλώντας από το Άμπου Ντάμπι μετά το φιλικό των Μπακς με τους Χοκς. «Είχα την ευκαιρία να δω τον Βίκτορ το 2021 όταν έπαιζε ο αδερφός μου, ο Κώστας, στη Βιλερμπάν και ήταν συμπαίκτες. Είναι απίστευτος! Πιστεύω πως το 2045 όλοι οι παίκτες θα είναι σαν εκείνον. Οι δεξιότητές του, τρόπος που σουτάρει και κινείται, η ταχύτητά του για το ύψος του, η ικανότητά του στις τάπες, η απειλή στην άμυνα… είναι απλά απίστευτος. Είναι θέμα χρόνου να μπει στο ΝΒΑ. Το κλειδί για αυτόν είναι να γίνεται συνεχώς καλύτερος, να μείνει ταπεινός και να είναι υγιής. Με τέτοιο κορμί και το ταλέντο που διαθέτει, θα βελτιώνεται διαρκώς. Έχει την ευκαιρία να γίνει ένας από τους καλύτερους, όχι στην Ευρώπη, αλλά στον κόσμο, όλων των εποχών. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας στο πρωτάθλημα να έχουμε ένα παιδί 2,20 που μπορεί να σουτάρει από πάνω σου, να ντριμπλάρει σαν γκαρντ, να κάνει τάπες και να τρέχει. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό το παιδί. Θα είναι πραγματικά πολύ καλός», τόνισε ο “Greek Freak”.

Η συνέντευξη του Γουεμπανιάμα

Για το τι πρέπει να βελτιώσει: «Πρώτη φορά έπαιξα παιχνίδι 48 λεπτών. Πρέπει να ανεβάσω την ενέργειά μου και να συνηθίσω να παίζω σκληρά για πολλή ώρα, γιατί κουραζόμουν έπειτα από 8-9 λεπτά».
Για το πόσο δύσκολο είναι για αυτόν να μείνει συγκεντρωμένος με τόση προβολή: «Δεν είναι δύσκολο γιατί έχω σπουδαίους ανθρώπους γύρω μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα social media. Οι φίλοι μου στέλνουν διάφορα και βλέπω κι εγώ, αλλά δεν ασχολούμαι».
Για το πόσο σημαντική είναι για τον ίδιο η εθνική Γαλλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024: «Η εθνική Γαλλίας είναι διαφορετική. Το λατρεύω. Κάθε καλοκαίρι ανυπομονώ να παίξω με την εθνική. Με τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν μπορώ παρά να το σκέφτομαι».
Για το πώς έχει αυτό τον θαυμάσιο συγχρονισμό άνω-κάτω άκρων παρά το μέγεθός του και την ηλικία του: «Ο τρόπος που σουτάρω είναι θέμα δουλειάς. Για αυτό είμαι περήφανος, γιατί δούλεψα ώρες πάνω σε αυτό. Για τον συγχρονισμό θα πω ότι ο λόγος που έχω κάτι τέτοιο είναι ότι δεν ψήλωσα απότομα, αλλά σταδιακά και πάντα ήμουν ψηλός, οπότε το σώμα μου είχε χρόνο να προσαρμοστεί

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις