Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Βιλερμπάν – Μονακό 84-82: Κατέκτησε τον πρωτάθλημα Γαλλίας μετά από «αδιανόητο» φινάλε στην παράταση

Βιλερμπάν – Μονακό 84-82: Κατέκτησε τον πρωτάθλημα Γαλλίας μετά από «αδιανόητο» φινάλε στην παράταση
ΦΩΤΟ intime αρχείου

Η Βιλερμπάν επικράτησε με 84-82 στην παράταση της Μονακό, στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς των τελικών, έκανε το 3-2 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας μετά από ένα “τρελό” φινάλε στην αναμέτρηση.

Οι Μονεγάσκοι είχαν βρεθεί με σημαντικό προβάδισμα στην τέταρτη περίοδο του αγώνα, αλλά “αυτοκτόνησαν” στα τελευταία λεπτά και ο Οκόμπο πέτυχε καλάθι και φάουλ στην τελευταία φάση του ματς. Ο Γαλλοκονγκολέζος αστόχησε όμως στη βολή και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με το σκορ στο 75-75.

Εκεί το “θρίλερ” συνεχίστηκε, με Βιλερμπάν και Μονακό να εναλλάσσονται στο σκορ. Ο Μάικ Τζέιμς έχασε μία βολή για την ισοφάριση, αλλά και ο Οκόμπο ξανά αστόχησε σε τρεις συνεχόμενες βολές, με την ομάδα του όμως να παίρνει ενδιάμεσα το επιθετικό ριμπάουντ και να κρατάει το προβάδισμα. Η Μονακό έχασε νέα ευκαιρία με τον Λι να δέχεται τάπα στον αιφνιδιασμό, ενώ τα “θαλάσσωσε” και στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να εκτελέσει.

Η Βιλερμπάν κατέκτησε έτσι ξανά το πρωτάθλημα Γαλλίας, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να αναδεικνύεται πρωταθλητής, χωρίς όμως να αγωνιστεί στον τελικό.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 43-33, 54-53, 75-75κ.δ., 84-82.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις