Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Βόμβα” στην Ιταλία! Η υφυπουργός Υγείας ζήτησε να διακοπεί το πρωτάθλημα

“Βόμβα” στην Ιταλία! Η υφυπουργός Υγείας ζήτησε να διακοπεί το πρωτάθλημα
ΦΩΤΟ Reuters

“Βόμβα” στο ιταλικό ποδόσφαιρο από την υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Σάντρα Τζάμπα, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε να διακοπεί η Serie A, εξαιτίας του κορονοϊού.

Η γειτονική χώρα συνεχίζει να μετρά “πληγές” από την πανδημία, αλλά οι αθλητικές δραστηριότητες έχουν ξεκινήσει ξανά, χωρίς οπαδούς στις κερκίδες. Παρόλα αυτά, η υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας δήλωσε ότι τα πρωταθλήματα θα πρέπει να διακοπούν, χωρίς πάντως να είναι ξεκάθαρο αν η άποψή της έχει την κυβερνητική υποστήριξη.

«Το πρωτάθλημα πρέπει να διακοπεί, τα (σ.σ. υγειονομικά) πρωτόκολλα μιλούν από μόνα τους. Όταν υπάρχει ένας τόσο υψηλός αριθμός κρουσμάτων, το πρωτάθλημα δεν μπορεί παρά να σταματήσει. Οι θετικοί δεν μπορούν να παίξουν και ενδέχεται να μολύνουν άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή δεν μας πιέζει κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζάμπα.

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά και το αίτημα της Τζένοα να αναβληθεί το προσεχές παιχνίδι της στη Serie A, λόγω των κρουσμάτων στην ομάδα, με τη διοργανώτρια αρχή να συνεδριάζει για το θέμα. Πιθανότατα όμως θα ακολουθήσει τα πρωτόκολλα της UEFA, σύμφωνα με τα οποία οι αγώνες δεν αναβάλλονται αν υπάρχουν τουλάχιστον 13 παίκτες διαθέσιμοι σε μία ομάδα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις