Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

“Βόμβα” στην Μπαρτσελόνα! Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου

“Βόμβα” στην Μπαρτσελόνα! Παραιτήθηκε ο Μπαρτομέου

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Τζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, όπως και το υπόλοιπο Δ.Σ. των Καταλανών παραιτήθηκαν εγγράφως.

Το μέλλον της Μπαρτσελόνα δεν θα έχει τον Τζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου στον προεδρικό της θώκο!

Μπορεί μέχρι πρότινος να δήλωνε πως δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από τη θέση του στους Καταλανούς, αλλά σήμερα το απόγευμα (27.10.2020) ο παράγοντας των Καταλανών υπέβαλε την παραίτησή του (όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ των “μπλαουγκράνα).

Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του ήταν έντονη, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο, το “σήριαλ” της παραμονής του Λιονέλ Μέσι στην ομάδα και το burofax που έστειλε ο Αργεντινός -στα τέλη Αυγούστου- ζητώντας να αποχωρήσει.

Το… ποτήρι όμως φαίνεται πως ξεχείλισε, μετά την εντός έδρας ήττα των Καταλανών από την Ρεάλ Μαδρίτης στο πρόσφατο clasico (φυσικά, υπήρξε και η πρόταση μομφής με περισσότερες από 16.000 υπογραφές, που οδήγησε στην παραίτησή του).

Ο Μπαρτομέου ανέλαβε τα ηνία της Μπαρτσελόνα το 2014. Επί των ημερών του οι Καταλανοί κατέκτησαν τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας και από ένα Champions League, Σούπερ Καπ Ευρώπης, Διηπειρωτικό. Το 2015 ήταν η κορυφαία σεζόν του με τέσσερις τίτλους.

Πλέον, αναμένεται να οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Μπαρτσελόνα, η οποία θα οδηγήσει αρχικά την ομάδα στο δημοψήφισμα (σ.σ.: λογικά 1,2 Νοεμβρίου) και στη συνέχεια σε κανονικές εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης (σ.σ.: σε 40-90 μέρες από τώρα).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις