Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Βραζιλία – Αργεντινή: Προκλητικά tweets από το γιο του Μπολσονάρο περί απατεώνων

Βραζιλία – Αργεντινή: Προκλητικά tweets από το γιο του Μπολσονάρο περί απατεώνων

Απατεώνες χαρακτήρισε τους Αργεντινούς ο γιος του προέδρου της Βραζιλίας, απογοητευμένη από όσα έγιναν και τον τρόπο χειρισμού από τις Αρχές δήλωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας μετά τα όσα απίστευτα έγιναν χθες (5/9) στο ματς της «σελεσάο» με την  «αλμπισελέστε» για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και οδήγησαν στην οριστική διακοπή του. Τι απαντά η ομοσπονδία της Αργεντινής. 

Χαμός επικρατεί από χθες (5/9) το βράδυ που το ντέρμπι της Βραζιλίας με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 διεκόπη με επέμβαση της αστυνομίας εντός του γηπέδου, λόγω παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου από παίκτες της «αλμπισελέστε».

Συγκεκριμένα η αναμέτρηση διεκόπη μόλις στο 6ο λεπτό από την αστυνομία, η οποία και είχε εντολή να συλλάβει τέσσερις ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων που έφθασαν στη χώρα από την Αγγλία, αφού θεωρούνται παράνομοι με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα της χώρας για τον κορονοϊό. Το ματς διεκόπη οριστικά με την Αργεντινή να μην βγαίνει ξανά στο γήπεδο, αφότου πήγε στα αποδυτήρια και πλέον η FIFA και η CONMEBOL καλούνται να κρίνουν την τύχη της αναμέτρησης. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Φλάβιο Μπολσονάρο, γιος του προέδρου της Βραζιλίας, αποφάσισε να ρίξει περαιτέρω «λάδι στη φωτιά» αποκαλώντας σε ανάρτησή του «απατεώνες» τους Αργεντινούς και καλώντας τους αρμόδιους φορείς να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους.

«Οι Αργεντινοι είναι… απατεώνες. Ήξεραν ότι έπαιξαν με τη βραζιλιάνικη νομοθεσία. Εμπόδισαν την υγειονομική υπηρεσία να δράσει και σα μην έφτανε αυτό, πήραν στην αποστολή τέσσερις παίκτες από την Αγγλία. Η αστυνομία πρέπει να ερευνήσει ποιος δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα και πρέπει να η Αργεντινή να τιμωρηθεί σκληρά» έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε ανάρτηση του στο Twitter.

Προκλητικές αναρτήσεις πάντως έκανε και ο άσος της «σελεσάο» Ριτσάρλισον, ο οποίος έγραψε «Υγειονομικό – Αργεντινή 1-0» συνοδεύοντας τη λεζάντα του, από μία φωτογραφία από τα χθεσινά γεγονότα, ενώ αργότερα πόσταρε τις πρόσφατες νίκες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας επί της Αργεντινής σε ποδόσφαιρο τυφλών και βόλει στους Παραολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αντίστοιχα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η βραζιλιάνικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου κράτησε ίσες αποστάσεις, αφού σε σχετική ανακοίνωση δήλωσε απογοητευμένη από όσα έγιναν και τόνισε ότι ναι μεν δεν επεμβαίνει σε αρμοπδιότητες των υγειονομικών Αρχών της χώρας, αλλά πως σίγουρα υπήρχε τρόπος επέμβασης νωρίτερα και όχι με αυτόν τον τρεόπο και το ματς σε εξέλιξη. 

Η ανακοίνωση της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας (CBF) εκφράζει τη θλίψη της για τα γεγονότα που οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Η CBF είναι υπέρμαχος της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τα τηρεί απαρέγκλιτα. Ωστόσο τονίζουμε πως είμαστε έκπληκτοι από τη στιγμή που οι αρχές επενέβησαν, με τον αγώνα να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Θα μπορούσε να είχε συμβεί αυτό με έναν πιο πρέποντα τρόπο σε προγενέστερη στιγμή ή και μέρες πριν τον αγώνα.

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως σε καμία περίπτωση η ομοσπονδία, μέσω του προέδρου ή άλλων στελεχών της, επενέβη σε ζητήματα υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες αρχές για την είσοδο ανθρώπων στη χώρα. Ο ρόλος μας ήταν πάντα αυτός της προώθησης της κατανόησης μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα έπρεπε να τηρηθούν και το ματς να διεξαχθεί.
Εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για τα γεγονότα κι αναμένουμε την απόφαση της CONMEBOL και της FIFA για την τύχη του αγώνα».

Περίπου στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση από πλευράς Αργεντινής, στην οποία τονίζεται πως η αποστολή της ομάδας ήταν στη Βραζιλία από τις 3 Σεπτεμβρίου και δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση ή ενέργεια εναντίον των παικτών που κατηγορούνται ότι παραβίασαν το υγειονομικό πρωτόκολλο ερχόμενοι από Αγγλία, παρά μόνο όταν ξεκίνησε το ματς.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Αργεντινής

«Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη διακοπή της αναμέτρησης ανάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας και τη Βραζιλία στο Σάο Πάουλο. Είμαστε έκπληκτοι από τις ενέργειες της αστυνομίας από τη στιγμή που άρχισε ο αγώνας. Πρέπει να σημειωθεί πως η αποστολή της Αργεντινής ήταν στη Βραζιλία από τις 20:00 στις 3 Σεπτεμβρίου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από την CONMEBOL για τη διεξαγωγή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Μετά την έκθεση από τους αρμόδιους της CONMEBOL και τον διαιτητή, θα προωθήσουμε τις πληροφορίες στα αρμόδια τμήματα της FIFA. Το ποδόσφαιρο δεν θα έπρεπε να βιώνει τέτοια επεισόδια που υποβαθμίζουν το ευ αγωνίζεσθαι μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις