Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Βρούτσης στην εθνική πόλο των γυναικών: «Δακρύσαμε από την προσπάθειά σας, μπορείτε μετάλλιο στο Παρίσι»

Βρούτσης στην εθνική πόλο των γυναικών: «Δακρύσαμε από την προσπάθειά σας, μπορείτε μετάλλιο στο Παρίσι»
Eurokinissi

Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού υποδέχτηκε σήμερα (18.01.2024) την Εθνική πόλο των γυναικών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Αϊντχόφεν και παράλληλα το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Το δώρο στον Γιάννη Βρούτση και το μήνυμα του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, υποδέχθηκαν την εθνική πόλο των γυναικών και έδωσαν συγχαρητήρια στις διεθνείς και το προπονητικό επιτελείο της Γαλανόλευκης.

Την εθνική πόλο των γυναικών συνόδευσε στο υπουργείο αθλητισμού ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, και το μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΕ και έφορος υδατοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου.

Οι διεθνείς έκαναν δώρο στον Γιάννη Βρούτση μία μπάλα με τις υπογραφές τους, που -από σήμερα- θα κοσμεί το γραφείο του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης τόνισε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Στα ξεχωριστά κορίτσια που τα έδωσαν όλα μέσα στη πισίνα. Με ψυχή λιονταρίσια, που κατάφεραν και έκαναν ένα όνειρό μας πραγματικότητα με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την Αλεξία Καμμένου, την Εύη Μωραϊτίδου, όλους τους συντελεστές. Είναι μεγάλη τιμή για όλη την Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα. Παιδιά σαν εσάς, που πάνω από όλα είναι οι αξίες του αθλητισμού. Αυτό που έκανε τους Έλληνες να δακρύσουν δεν ήταν τόσο το αποτέλεσμα, ήταν η ψυχή που βγάλατε, και μας συγκινήσατε, και δακρύσαμε από την προσπάθειά σας. Εδώ είναι το “σπίτι σας”. Είμαστε στη διάθεσή σας σε ό,τι χρειάζεστε. Θα κάνουμε τα πάντα για την τελική προσπάθεια στο Παρίσι αλλά και μετά. Η προσπάθεια μετράει, αλλά έχετε τη δύναμη και τη ψυχή να ανεβείτε και στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων. Μπορείτε! Πιστέψτε το! Το είδα στα μάτια σας στο τελευταίο αγώνα το πάθος που βγάλατε. Μπορείτε να πετύχετε τα πάντα. Σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσφέρατε».

Από τη πλευρά του ο γ.γ.Αα, Γιώργος Μαυρωτάς, σημείωσε: «Η ομάδα αυτή “κουβαλούσε” άγχος γενεών. Τώρα πλέον δεν το έχει. Στο δρόμο για το Παρίσι μπορεί… ξώφαλτσα να πάρει και κάτι από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα. Με την προσπάθειά σας συγκινήσατε όλη την Ελλάδα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης με τη λήξη του “μικρού” τελικού ανέβασε τα συγχαρητήριά του στο twitter. Το Υπουργείο είναι δίπλα σας και με αυτά που ετοιμάζουμε για την ενίσχυση των εθνικών μας ομάδων. Χαίρομαι πολύ που θα έχουμε και τις δυο εθνικές ομάδες πόλο στο Παρίσι. Και η εθνική ανδρών ολοκλήρωσε πολύ δυναμικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, νικώντας Σερβία και Μαυροβούνιο, ενώ είχε προηγηθεί και η νίκη επί της Ουγγαρίας. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τα επόμενα βήματα τώρα που έχει φύγει το άγχος και πάμε στο Παρίσι να δώσουμε το καλύτερό μας εαυτό και να κάνουμε και πάλι την Ελλάδα περήφανη».

Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, επισήμανε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και για τη σημερινή υποδοχή στο γραφείο σας, που σημαίνει ότι η επίσημη Πολιτεία είναι δίπλα στην ΚΟΕ. Να σας ευχαριστήσω και εσάς και τον γ.γ.Α. για την παρουσία σας στο Αεροδρόμιο για την υποδοχή της ομάδας μας. Δυστυχώς, άλλες αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να επιστρέψω μαζί με την εθνική μας ομάδα των γυναικών. Ήδη έχετε κάνει αρκετά πράγματα. Και ένας από τους λόγους της γενικότερης αγωνιστικής μας απόδοσης και του αποτελέσματος με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ότι η εθνική ομάδα έχει κολυμβητήριο μετά από αρκετά χρόνια που αποτελεί τη βάση της προετοιμασίας της. Ένα πρόβλημα που επιλύθηκε χωρίς παράλληλα να επηρεαστούν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Οι επιτυχίες ανήκουν στους προπονητές και τους αθλητές. Οι αποτυχίες ουσιαστικά βαρύνουν τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Από τη δική μας μεριά και με τη βοήθειά σας, όπως και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τη σωστή Ολυμπιακή προετοιμασία. Είμαι κι εγώ αισιόδοξος, το είχα πει στα κορίτσια και πριν δύο χρόνια, για αυτή τη ομάδα. Να είσαστε σίγουρος ότι και ο προγραμματισμός μας θα είναι ο καλύτερος και αυτό αποδείχθηκε και με τις μέχρι τώρα επιτυχίες: 31 αθλητές και αθλήτριές μας έχουν προκριθεί ήδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και ευελπιστούμε και για άλλους. Ευχαριστώ όλο το προπονητικό επιτελείο της ομάδας μας, τους γυμναστές, τους φυσιοθεραπευτές, τη ψυχολόγο μας, όλο το επιτελείο της ομάδας μας».

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ προσκάλεσε τους κ.κ. Βρούτση και Μαυρωτά στη Ντόχα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες των εθνικών μας ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2-18/2).

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου, είπε: «Ανταποκριθήκαμε στη πρόσκλησή σας και ήρθαμε στο Υπουργείο με μεγάλη χαρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που σας συναντάμε κ.υπουργέ και αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Ήσασταν μαζί μας και στην προετοιμασία και πιο νωρίς. Και εσείς και ο γενικός, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ένας πολύ δικός μας άνθρωπος, από το χώρο μας. Είναι λοιπόν μια φυσική εξέλιξη να έρθουμε στο Υπουργείο. Μοιραστήκαμε μαζί σας και την αγωνία μας πριν φύγουμε, ξέρατε πολύ καλά πώς νιώθουμε, τι προσπάθεια έχουμε κάνει, ήσασταν δίπλα μας. Ερχόμαστε πολύ χαρούμενες να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για τις ιδανικές συνθήκες που μας παρέχει. Δίπλα μας έχουμε ένα πολύ δυνατό επιστημονικό επιτελείο και πραγματικά πρώτη φορά δουλεύουμε με τέτοιες συνθήκες στην εθνική ομάδα. Είναι το πρώτο βήμα, πρέπει ταπεινά να συνεχίσουμε, να μην αποπροσανατολιστούμε, να μην “αδειάσουμε” γιατί τώρα ξεκινάμε. Να δείξουμε την ίδια θέληση σε κάθε προπόνηση και αγώνα, να συμμετάσχουμε πρώτα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Μαργαρίτα Πλευρίτου, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που είσαστε δίπλα μας, έρχεστε στις προπονήσεις, μας στηρίζετε. Το γεγονός ότι συγκινήσαμε τόσο κόσμο με κάνει ακόμα πιο περήφανη. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κάτι που το θέλαμε πάρα πολύ και όλος ο κόσμος είδε το συναίσθημα που βγάλαμε. Έχουμε δίπλα μας την Ομοσπονδία μας και είναι η πρώτη φορά που δουλεύουμε με τόσο πλήρες προπονητικό επιτελείο».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις