Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Wimbledon: Γουίλιαμς… η πιο καλή γιαγιά!

Wimbledon: Γουίλιαμς… η πιο καλή γιαγιά!

  Η Βίνας Γουίλιαμς ετοιμάζεται για έναν ακόμη τίτλο και θέλει να γίνει η μεγαλύτερη ηλικιακά αθλήτρια που κατακτά ένα major τρόπαιο. Στον τρίτο γύρο του Wimbledon απέκλεισε τη Ναόμι Οσάκα, στον τέταρτο την Ανα Κόνιουχ και στα προημιτελικά τη Γέλενα Οσταπτσένκο. Και οι τρεις έχουν γεννηθεί το 1997, όταν η Αμερικανίδα έκανε το ντεμπούτο της στο λονδρέζικο τουρνουά.

Καμία από τις τρεις δεν είχε τόσο νεύρο και φρεσκάδα όσο η Βίνας που έφτασε ως το τέλος της διοργάνωσης και σήμερα (16.00) θα αγωνιστεί για ένατη φορά στην καριέρα της στον τελικό του περίφημου τουρνουά. Εχει πλέον 87 νίκες στο Wimbledon, περισσότερες από κάθε άλλη αθλήτρια και εκτός από το τρόπαιο θέλει κι έναν ακόμη τίτλο, που τον αποφεύγουν οι περισσότερες γυναίκες, αυτόν της γηραιότερης… Επίσης, έγινε η γηραιότερη -μετά τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα- που αγωνίζεται στον τελικό της εν λόγω διοργάνωσης. Η Τσέχα έχει γεννηθεί το 1956 και είχε μετάσχει στον τελικό του 1994.

Η Γουίλιαμς έχει κατακτήσει πέντε φορές το απλό στο Wimbledon (2000, 2001, 2005, 2007, 2008) και έχει ηττηθεί τρεις φορές στον τελικό, όλες από την αδελφή της, Σερίνα (2002, 2003, 2009)!

Πόσο… Σερίνα είναι η Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα θα το μάθουμε σήμερα στον τελικό. Η Ισπανίδα είναι αυτή που θα προσπαθήσει να εμποδίσει τη Βίνας να γίνει η κορυφαία… γιαγιά του αθλήματος. Η Μουγκουρούθα νίκησε εύκολα στον πρώτο ημιτελικό την Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα από τη Σλοβακία με 6-1, 6-1 και θ’ αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της στον τελικό του Wimbledon. Το 2015 συναντήθηκε στον αγώνα του τροπαίου με τη Σερίνα και έχασε.

Η 23χρονη τενίστρια πέρυσι κατέκτησε το Roland Garros.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε