Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Χαμός με Λιονέλ Μέσι μετά το Ολλανδία – Αργεντινή: Ο προκλητικός πανηγυρισμός και το επεισόδιο με Φαν Χάαλ και Βέχορστ

Χαμός με Λιονέλ Μέσι μετά το Ολλανδία – Αργεντινή: Ο προκλητικός πανηγυρισμός και το επεισόδιο με Φαν Χάαλ και Βέχορστ

Επεισοδιακός ήταν ο δεύτερος προημιτελικός του Μουντιάλ 2022 μεταξύ της Αργεντινής με την Ολλανδία, με τον Λιονέλ Μέσι να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό προημιτελικό, ο οποίος κρίθηκε στα πέναλτι, η Αργεντινή πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022, με τον Λιονέλ Μέσι να πρωταγωνιστεί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ ευστόχησε στα δύο πέναλτι που κλήθηκε να εκτελέσει στην κανονική διάρκεια και στη ρώσικη ρουλέτα στο φινάλε του προημιτελικού, ενώ μετά το τέλος του αγώνα πρωταγωνίστησε σε δύο επεισόδια.

Ο Λιονέλ Μέσι είχε ανοίξει κόντρα από νωρίς με τον προπονητή της Ολλανδίας, Φαν Χάαλ, δείχνοντας τα αυτιά του στον ολλανδικό πάγκο κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του δεύτερου γκολ της Αργεντινής.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Λιονέλ Μέσι τα έβαλε με τον Λουίς Φαν Χάαλ. Πήγε ακριβώς μπροστά του και για μία στιγμή οι δύο άντρες είχαν ο ένας το πρόσωπο μπροστά στον άλλον.

Ρόλο πυροσβέστη ανέλαβε ο Έντγκαρ Ντάβιντς, βοηθός του 71χρονου προπονητή, ο οποίος κατάφερε να τους χωρίσει και να αποτρέψει τα χειρότερα.

Τα επεισόδια, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, με τον Λιονέλ Μέσι να τα βάζει και με τον Βόουτ Βέχορστ κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του.

Η συνέντευξή του Λιονέλ Μέσι διακόπηκε από τον Βόουτ Βέχορστ που κοιτούσε προς το μέρος του άσου της Παρί, ο οποίος ξέσπασε: “Τι κοιτάζεις ανόητε; Πήγαινε εκεί, χαζούλη. Τράβα εκεί, ναι”.

Ο Μέσι συνέχισε τις δηλώσεις του και έκραξε τους πάντες, από τον διαιτητή Λάοθ μέχρι τη FIFA και τον Φαν Χάαλ.

“Ο Φαν Χάαλ πουλάει ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά απλώς πετούσε μπάλες”, δήλωσε ο Pulga, ενώ στη συνέχεια τα έβαλε με τον διαιτητή Λαόθ και τη FIFA.

“Έχω πολύ θυμό, δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία γιατί ξέρεις πώς είναι, σε τιμωρούν. Δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής, δεν μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι γιατί σε τιμωρούν αμέσως. Νομίζω ο κόσμος είδε πώς ήταν. Φοβηθήκαμε πριν από το παιχνίδι γιατί ξέραμε πώς ήταν. Η FIFA πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Δεν μπορούν να βάζουν έναν τέτοιο διαιτητή γι’ αυτήν την περίσταση” τόνισε.

Όσον αφορά στο παιχνίδι ανέφερε: “Χαρήκαμε πολύ, δεν ήταν να πάμε στην παράταση. Πόσω μάλλον στα πέναλτι. Υποφέραμε πολύ έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Ήταν όμως προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν πραγματικό εντυπωσιακό”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις