Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Χαμός” στην Premier League για την εξαγορά της Νιούκαστλ

“Χαμός” στην Premier League για την εξαγορά της Νιούκαστλ
ΦΩΤΟ αρχείο intime

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Premier League για την εξαγορά της Νιούκαστλ από Σαουδάραβες, την ώρα που η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ιστορικής ομάδας περιμένει το “πράσινο φως” από τις αρμόδιες αρχές.

Κατά της εξαγοράς τέθηκε και η οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Fair/Square Projects, η οποία και παρέδωσε μια ενημέρωση εμπειρογνωμόνων στην Premier League, σχετικά με την αλλαγή ιδιοκτησίας της Νιούκαστλ και εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία σε μια επιστολή προς την PL, αλλά και την ποδοσφαιρική  ομοσπονδία.

Η Διεθνής Αμνηστία έκανε παρέμβαση για την πώληση της Νιούκαστλ

Το έγγραφο αναφέρει ότι «υπάρχει ένα συναρπαστικός όγκος αποδεικτικών στοιχείων ότι κάθε κοινοπραξία που συνδέεται με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να αποκλειστεί από την ιδιοκτησία οποιουδήποτε συλλόγου της Premier League».

Ο Νταμπίζας υποψήφιος για τεχνικός διευθυντής στη Νιούκαστλ

Η επικείμενη εξαγορά της Νιούκαστλ από κοινοπραξία αγοραστών με επικεφαλής το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στη Διεθνή Αμνηστία, που εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, αλλά και στο τηλεοπτικό δίκτυο BeIN Sports, από τους σημαντικότερους συνεργάτες της Premier League.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις