Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαμός στον Ερυθρό Αστέρα: «Μας είπαν να μην αγγίξουμε το πανό για την ειρήνη»

Χαμός στον Ερυθρό Αστέρα: «Μας είπαν να μην αγγίξουμε το πανό για την ειρήνη»

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα δεν σήκωσαν μαζί με τους παίκτες της Ζαλγκίρις το πανό «Σταματήστε τον πόλεμο» υπέρ της Ουκρανίας στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Κάουνας για την Euroleague, με την κίνηση των Σέρβων να προκαλεί σάλο. 

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα, Άαρον Γουάιτ, φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του από την ομάδα, αποκαλύπτοντας πως ήταν εντολή της διοίκησης της σερβικής ομάδας. 

«Ως ομάδα μάς είπαν να μην αγγίξουμε τη σημαία. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές πως δεν είμαι υπέρ του πολέμου και θέλω ειρήνη στον κόσμο μας», έγραψε στο Twitter ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Πιο σκληρή στάση κράτησε η σύζυγος του Άαρον Γουάιτ. «Για μένα δεν υπάρχει θέμα ουδετερότητας. Είμαι στο πλευρό της Ουκρανίας και ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει τη γνώμη του. Δεν ζητώ συγγνώμη από τους Σέρβους, δεν έχω κανέναν λόγο να απολογηθώ. Ο Άαρον δεν αφήνει έκθετη όλη την ομάδα. Δεν δόθηκε η δυνατότητα επιλογές στους παίκτες. Αν κάποιος Σέρβος δεν ήθελε να αγγίξει τη σημαία, ας μην το έκανε. Αλλά η διοίκηση στέρησε το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου σε όλους», ανέφερε η Γκρέις Γουάιτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις