Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάος στην Premier League – Σκέψεις για μικρότερης διάρκειας ημίχρονα και… YouTube

Χάος στην Premier League – Σκέψεις για μικρότερης διάρκειας ημίχρονα και… YouTube
ΦΩΤΟ Reuters

Η 8η Ιουνίου είναι η ημερομηνία που αναμένεται να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα της Premier League, αλλά με την ανησυχία για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό να μεγαλώνει, πολλά ζητήματα όπως η διάρκεια των αναμετρήσεων και η τηλεοπτική τους κάλυψη, έχουν τεθεί εν αμφιβόλω.  

Η επιθυμία της πλειοψηφίας των ομάδων της Premier League να ξεκινήσει το πρωτάθλημα είναι δεδομένη, ωστόσο φαίνεται πως τα σενάρια για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνει αυτό παραμένουν πάρα πολλά, με τα τελευταία να κάνουν λόγο για μείωση του 90λεπτου και προβολή αγώνων μέσω της πλατφόρμας του YouTube.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών σε Αγγλία και Ουαλία (PFA), Γκόρντον Τέιλορ, αποκάλυψε σήμερα, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του BBC, ότι ημίχρονα κάτω από τον συνήθη χρόνο των 45 λεπτών είναι μία πιθανότητα που εξετάζεται, στην περίπτωση που αποφασιστεί η συνέχεια των πρωταθλημάτων.

Επιστρέφει τον Ιούνιο η Premier League

“Οι παίκτες ανησυχούν για την ασφάλειά του, δεν είναι ανόητοι” τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος της PFA και προσέθεσε: “Θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημά τους ότι είναι ασφαλές να επιστρέψουν και αυτή είναι η επιλογή τους. Δεν γνωρίζουμε το μέλλον, αλλά ξέρουμε τι προτάσεις έχουν γίνει, τι ιδέες έχουν προωθηθεί, την πιθανότητα να έχουμε περισσότερες αλλαγές, τα παιχνίδια ενδεχομένως να μην διεξάγονται με πλήρη ημίχρονα 45 λεπτών, με συζητήσεις για ουδέτερα γήπεδα”.

Premier League: Αυτά είναι τα 8 γήπεδα που επιλέχθηκαν για την επανέναρξη

Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας συζητιέται και η ελεύθερη προβολή αναμετρήσεων από το YouTube, καθώς το γεγονός ότι τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, μπορεί να δημιουργήσει συνωστισμό σε μέρη όπου θα μεταδίδονται μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.

Με βάση αυτό είναι ήδη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τα δίκτυα Sky και BT Sports ώστε κάποιες από τις 92 αναμετρήσεις να μεταδοθούν και μέσα από τα κανάλια τους στο YouTube, με ελεύθερη πρόσβαση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις