Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ: Κοινή δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου και του προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ

Χάποελ Ιερουσαλήμ – ΑΕΚ: Κοινή δήλωση του Βαγγέλη Λιόλιου και του προέδρου της ομοσπονδίας μπάσκετ του Ισραήλ
Intime.gr

Οι τόνοι για το Χάποελ ΙερουσαλήμΑΕΚ έχουν ανέβει υπερβολικά, μετά τα επεισόδια που υπήρξαν στο game 2 της σειράς, στα Άνω Λιόσια αλλά και την στάση που κράτησε η ομάδα του Ισραήλ, μέσω ανακοινώσεων. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος και ο ομόλογός του, Αμιράμ Χαλέβι, προέβησαν σε μία κοινή δήλωση, υπενθυμίζοντας τις αξίες του αθλητισμού.

Τόσο ο Βαγγέλης Λιόλιος, όσο και ο Αμιράμ Χαλέβι τονίζουν πως έκτροπα που έγιναν στο ματς των Άνω Λιοσίων, δεν έχουν θέση στο μπάσκετ. Θυμίζουμε ότι Χάποελ και ΑΕΚ έχουν από μια νίκη και όποια ομάδα επικρατήσει στο ματς του Ισραήλ (19/04, 19:00, COSMOTE SPORT 4) θα προκριθεί στο Final 4 του Basketvall Champions League.

Να αναφέρουμε ακόμα ότι για τα επεισόδια που έγιναν στο ματς στην έδρα της ΑΕΚ, η Ένωση τιμωρήθηκε με κεκλεισμένων των θυρών σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της στη διοργάνωση, για τη νέα σεζόν και και 50.000 ευρώ πρόστιμο.

Η κοινή δήλωση των δυο προέδρων:

Σχετικά με τις ταραχές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Θα θέλαμε εμείς, ως πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών μπάσκετ, να κάνουμε μια κοινή δήλωση για τις αξίες που υπηρετεί το άθλημά μας.

Η βία δεν έχει καμία θέση στα σπορ και οι δύο ομοσπονδίες μας μπάσκετ, οι οποίες για πολλά χρόνια έχουν εξαιρετικές σχέσεις, πρέπει να τονίσουν ότι τα σπορ είναι μια γιορτή και ενώνουν τους ανθρώπους.

Αυτό είναι που εμείς και η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων πιστεύουμε.

Οι λίγοι ακραίοι και βίαιοι άνθρωποι ποτέ δεν θα επικρατήσουν έναντι των πολλών.

Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και επιβραβεύουμε το «fair play».

Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Λιόλιος

Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Amiram Halevy

Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μπάσκετ Ισραήλ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις