Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: «Οι τελευταίοι μου Παραολυμπιακοί αγώνες»

Χαράλαμπος Ταϊγανίδης: «Οι τελευταίοι μου Παραολυμπιακοί αγώνες»
ΦΩΤΟ Intime αρχείου

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ανακοίνωσε την απόσυρση του από τη δράση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ).

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης των δέκα μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες ολοκλήρωσε την τεράστια καριέρα του στο Τόκιο, χάνοντας για μία χεριά ένα 11ο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S12, όπου κατετάγη τέταρτος.

Όσα δήλωσε ο Έλληνας παραολυμπιονίκης στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής:

“Μπορώ να πω ότι ήταν οι τελευταίοι μου αγώνες σαν αθλητής. Τελειώνει μια σταδιοδρομία 35 ολόκληρα χρόνια σαν ενεργός αθλητής στη κολύμβηση με τον καλύτερο τρόπο.” δηλώνει ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης, που τερματίζει έχοντας κατακτήσει 4 χρυσά,4 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια στη καριέρα του.

“Προσπάθησα να κερδίσω ένα ακόμη μετάλλιο για την χώρα μου,αυτό δεν μπόρεσε να έρθει γιατί 3 εβδομάδες πριν τους αγώνες, έπαθα ένα ατύχημα και ουσιαστικά ήρθα εδώ με το ιατρικό team του Σπύρου και προσπαθήσαμε να μπορέσουμε να στρώσουμε το χέρι να κολυμπήσουμε και καταφέραμε να κολυμπήσουμε.” εξηγεί γιατί έχασε το 11 μετάλλιο.

”Τέταρτη θέση είναι μια θέση η οποία την χάρηκα πάρα πολύ την δέχομαι για το τελείωμα μου. Είμαι ευτυχισμένος, είμαι χαρούμενος και όλα αυτά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον πρόεδρο που είναι δίπλα μας, στηρίζει, τρέχει, δεν είμαστε παραπονεμένοι είμαστε ενθουσιασμένοι και εύχομαι η συνέχεια να ναι πάρα πολύ καλύτερη.” ο Χαράλαμπος ευχαριστεί τον πρόεδρο της ΕΠΕ κ. Χρήστο Καλούδη.

Στην ανάπτυξη της κολύμβησης θέλει να ανταποδώσει όλα αυτά που κέρδισε 35 χρόνια από τις πισίνες.

“Ουσιαστικά θα ήθελα αφού έχω τελειώσει σαν ενεργός αθλητής να ασχοληθώ μα την ανάπτυξη του δικού μου αθλήματος, είναι ο χώρος που με έχει ευεργετήσει έχω κερδίσει τα πάντα από αυτό τον χώρο να έρθουνε να αθληθούν να φύγουν από το Play station ο αθλητισμός δημιουργεί χαρακτήρα, δημιουργεί δύναμη και πιστεύω θέλουν να νιώσουν αυτή την χαρά όπως την ένιωσα και εγώ”

Και κλείνει τον αποχαιρετισμό του με ένα ευχαριστώ στους συναθλητές του.

“Ευχαριστώ όλη την ομάδα που βρίσκεται εδώ αυτή την στιγμή και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις