Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης στη σκοποβολή και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης: Πρωταθλητής Ευρώπης στη σκοποβολή και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
youtube/grab

Νέα επιτυχία για την ελληνική σκοποβολή. Ο Χαραλάμπος Χαλκιαδάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιτ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου.

Στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο Σκιτ ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σκοποβολής του Όσιγιεκ, ανέβηκε ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης, ο οποίος με την επιτυχία του αυτή εξασφάλισε ταυτόχρονα και το «εισιτήριο» συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το καλοκαίρι του 2024.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό του Σκιτ Ανδρών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Μπακού, πριν από τρεις εβδομάδες, ο Έλληνας σκοπευτής έδειξε πως ήταν πανέτοιμος για μία ακόμη μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο τέλος των προκριματικών ο Χαλκιαδάκης βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης έχοντας μόνο μια άστοχη βολή (124/125) και μπήκε στον τελικό ως δεύτερος με τριπλή ισοπαλία.

Εκεί δεν έχασε ούτε μια βολή και απόλυτα δίκαια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και τη συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η σημερινή επιτυχία του Μπάμπη Χαλκιαδάκη ανέβασε τις συμμετοχές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» στις πέντε, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής σκοποβολής.

Οι σκοπευτές που κατέκτησαν τα εισιτήρια είναι, η Άννα Κορακάκη, η Χριστίνα Μόσχη, η Εμμανουέλα Κατζουράκη, ο Ευθύμιος Μίτας κι ο Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης.

Η κατάταξη του τελικού

Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης 60

Μαρλόν Ατάρντ (Μάλτα) 54

Ταμάρο Κασάντρο (Ιταλία) 45

Έρικ Βατντάλ (Νορβηγία) 37

Μίτσελ Μπρούκερ -Σμιθ (Μ. Βρετανά) 27

Μίκολα Μίλτσεφ (Ουκρανία) 16

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις