Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Χάρι Κέιν: Τα πέναλτι που έχει χάσει και η ανάληψη της ευθύνης του αποκλεισμού της Αγγλίας

Χάρι Κέιν: Τα πέναλτι που έχει χάσει και η ανάληψη της ευθύνης του αποκλεισμού της Αγγλίας
Reuters

Ο Χάρι Κέιν έχασε το δεύτερο πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει στο Αγγλία – Γαλλία (1-2) και γονάτισε, αμέσως μετά τον αποκλεισμό των “τριών λιονταριών”, “χαμένος” στις σκέψεις του.

Ο Χάρι Κέιν είχε την ευκαιρία να… αλλάξει την Ιστορία στο Αγγλία – Γαλλία για τα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022, αλλά έχασε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε στο 81′ (σ.σ. είχε ισοφαρίσει από την «άσπρη βούλα» στο 54`) κι έτσι τα “τρία λιοντάρια” αποκλείστηκαν, χάνοντας με 2-1.

Η Αγγλία έμεινε για έβδομη φορά εκτός συνέχειας, στα προημιτελικά παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον Χάρι Κέιν να είναι απαρηγόρητος μετά τη λήξη του αγώνα και να αναλαμβάνει την ευθύνη του αποκλεισμού.

«Δημιουργήσαμε τις καλύτερες ευκαιρίες. Αλλά όλοι ξέρουμε, ότι τα μεγάλα ματς κρίνονται σε λεπτομέρειες. Και αυτές, γύρισαν υπέρ του αντιπάλου. Το πρώτο πέναλτι, ήταν εξαιρετικό και το δεύτερο δεν το έκανα όπως ήθελα. Είναι σαν να κτυπάς μια κλωτσιά στο πηγούνι και σίγουρα θα πονέσει. Ολο το ματς θα πονέσει, γιατί ήμασταν πολύ σίγουροι για αυτό που κάναμε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι κάθε τέσσερα χρόνια, δεν είναι ότι θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία του χρόνου. Ομως, κάναμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και όλα κατέληξαν σε μια μικρή λεπτομέρεια, για την οποία αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν ανησυχώ για την ομάδα. Εχουμε μεγάλα ταλέντα και το Euro είναι σε ένα 1-1,5 χρόνο. Είναι ποδόσφαιρο, είναι αθλητισμός, μερικές φορές πρέπει να παίρνεις τα πράγματα χαλαρά και να προχωρήσεις» δήλωσε ο επιθετικός της Τότεναμ στο «ITV».

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο ήταν το ενδέκατο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του Χάρι Κέιν και το τέταρτο που χάνει με το εθνόσημο. Οι προηγούμενες τρεις αποτυχημένες του προσπάθειες περιπτώσεις ήταν το 2016 σε φιλικό με την Τουρκία (2-1), το 2019 για τα προκριματικά του Euro κόντρα στο Κόσοβο (5-3) και το Ιούνιο του 2021 για το Euro κόντρα στη Δανία (2-1 στην παράταση). Ο φορ των “τριών λιονταριών” έχει ευστοχήσει σε 58 εκτελέσεις πέναλτι, συνολικά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις