Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Χιμένεθ: «Ο Μάνταλος είναι ο πιο ταλαντούχος Έλληνας παίκτης με την μπάλα στα πόδια»

Χιμένεθ: «Ο Μάνταλος είναι ο πιο ταλαντούχος Έλληνας παίκτης με την μπάλα στα πόδια»
ΦΩΤΟ Intime

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, έσταξε… μέλι για τους διεθνείς παίκτς των κιτρινόμαυρων, μιλώντας στην ισπανική Marca με τα καλύτερα λόγια για τουυς Σβάρνα, Μπακάκη και κυρίως για τον Πέτρο Μάνταλο.

Την καλύτερη διαφήμιση της ΑΕΚ στο εξωτερικό έκανε ο Μανόλο Χιμένεθ μιλώντας στη Marca, ενόψει της αναμέτρησης Ισπανία-Ελλάδα (25/3) για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2022. Ο προπονητής της Ένωσης «αποθέωσε» τους τρεις διεθνείς της ομάδας του, ειδικά το Μάνταλο και το Σβάρνα, ενώ αναφέρθηκε και στους πολλούς τραυματισμούς, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην ελλιπή προετοιμασία.

«Είναι μια δύσκολη χρονιά για όλες τις ομάδες. Υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί, επειδή η προετοιμασία δεν μπορούσε να γίνει κανονικά» είπε ο Χιμένεθ και αναφερόμενος στους τρεις «κιτρινόμαυρους» διεθνείς πρόσθεσε: «Για μένα ο Πέτρος Μάνταλος είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης με την μπάλα στην Ελλάδα. Η φυσική του θέση είναι στο κέντρο, αλλά στην εθνική ομάδα παίζει στο αριστερό άκρο, με την τάση να συγκλίνει. Ο Μπακάκης είναι δεξί μπακ με μεγάλη ταχύτητα και ο Σβάρνας κεντρικός αμυντικός και το μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια».

Όσον αφορά την εθνική ομάδα της πατρίδας του ο Ισπανός τεχνικός δήλωσε: «Νομίζω ότι η ισπανική ομάδα είναι έτοιμη να κάνει ενδιαφέροντα πράγματα. Δουλεύουν για να πετύχουν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Το στυλ του ισπανικού ποδοσφαίρου σηματοδότησε μία εποχή. Δεν μπορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές να κάνουν αυτό που έκαναν παλιότερα οι παίκτης της εθνικής ομάδας και της Μπαρτσελόνα. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε μπορούν να αντικαταστήσουν απόλυτα εκείνους που έφεραν επιτυχίες. Αλλά πρέπει να είστε υπομονετικοί».

Tέλος απάντησε στο δίλημμα Χάαλαντ ή Εμπαπέ κάνοντας και το ανάλογο χιούμορ: «Είμαι πολύ ξεκάθαρος για το ότι κανείς δεν πρόκειται να έρθει στην ΑΕΚ. Όμως, νομίζω ότι ο Νορβηγός είναι πιο αποφασιστικός, αν και μου αρέσει περισσότερο το στυλ του Εμπαπέ. Ο Χάαλαντ είναι πιο πολύ παίκτης του του γκολ, είναι πιο σημαντικός για οποιαδήποτε ομάδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις