Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Υπό έρευνα η Μπενεβέντο και τέσσερις πρώην παίκτες της για παράνομο στοίχημα

Υπό έρευνα η Μπενεβέντο και τέσσερις πρώην παίκτες της για παράνομο στοίχημα

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC) βρίσκεται ήδη σε επαφή με την Εισαγγελία του Μπενεβέντο για μια έρευνα σε υπόθεση παράνομου στοιχήματος.

Η έρευνα αφορά έναν ποδοσφαιριστή της Μπενεβέντο, τον Κριστιάν Παστίνα και τους πρώην παίκτες του ίδιου συλλόγου Γκαετάνο Λετίτσια, Μάσιμο Κόντα και Φραντσέσκο Φόρτε.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ANSA, άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας έκαναν χθες (1/12) έρευνα στο σπίτι του Παστίνα και κατάσχεσαν τις ψηφιακές συσκευές του.

Η έρευνα εντάσσεται στον φάκελο που ξεκίνησε η Εισαγγελία του Τορίνο για τα παράνομα στοιχήματα στο ποδόσφαιρο και στην οποία, μέχρι στιγμής, εμπλέκονται -μεταξύ άλλων- ο παίκτης της Γιουβέντους Νικολό Φατζόλι και ο πρώην παίκτης της Μίλαν, Σάντρο Τονάλι.

Το φερόμενο έγκλημα είναι η παραβίαση του άρθρου 4 του νόμου 401/1989, το οποίο εμποδίζει τους αθλητές να στοιχηματίσουν στο άθλημα που εξασκούν, ενώ τα υπό διερεύνηση γεγονότα συνέβησαν την περασμένη σεζόν, όταν η Μπενεβέντο έπαιζε στη Serie B.

Σήμερα η ομάδα της Καμπανίας αγωνίζεται στην ιταλική Γ΄ Εθνική (Serie C).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις