Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ζαγκλής: «Διοργανώσαμε 105 φούσκες στο διάστημα της πανδημίας»

Ζαγκλής: «Διοργανώσαμε 105 φούσκες στο διάστημα της πανδημίας»

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, αναφέρθηκε στο πλάνο της ομοσπονδίας, η οποία έχει καταφέρει να διοργανώσει με επιτυχία “φούσκες” στο διάστημα της πανδημίας του κορονοϊού.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη του δεύτερου κύκλου των Προκριματικών αγώνων για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή η νέα εποχή όπως την αποκαλούμε που ξεκίνησε το 2017 και για εμάς σημαίνει κανονικότητα και ανάπτυξη. Ανάπτυξη του μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Ογδόντα χώρες συμμετείχαν στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε όλον τον κόσμο, δίνοντας συνολικά 420 αγώνες.

Η ανάπτυξη σημειώθηκε εντός κι εκτός γηπέδων. Μέσα στο γήπεδο είδαμε σχεδόν 2000 παίκτες να παίρνουν μέρος στους αγώνες εκπροσωπώντας τη χώρα τους και την ίδια στιγμή είχαμε την ευκαιρία να δούμε, μαζί με τους μεγάλους σταρ του αθλήματος, να εμφανίζονται και κάποιοι άλλοι σταρ, που είχαν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Κι εκτός γηπέδου όμως, είδαμε πολύ θετική αντίδραση από το τηλεοπτικό κοινό και από τους χρήστες των social media. Επίσης τουλάχιστον 2εκ θεατές παρακολούθησαν τους αγώνες με το 50% των αγώνων να σημειώνουν sold out.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι πάνω σε αυτή τη βάση οι Προκριματικοί αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 είναι η καλύτερη πλατφόρμα. Ο τρόπος με τον οποίο η FIBA αντιμετωπίζει την πανδημία, είναι με ενότητα, ανθεκτικότητα και επαγγελματισμό.

Πριν από κάποιες εβδομάδες, όταν ήμουν στο Τόκιο, κάποιοι συνάδελφοι μου είπαν: “Είναι εντυπωσιακό πόσο μπάσκετ πρόσφερε η FIBA στο κοινό της κατά τη διάρκεια της πανδημίας”. Και αυτό είναι αλήθεια. Κάναμε κάποιους υπολογισμούς πρόσφατα, που ανέδειξαν ότι σε αυτό το διάστημα της πανδημίας, τους τελευταίους 12 μήνες, διοργανώσαμε 105 “φούσκες, που σημαίνει 2 φούσκες ανά εβδομάδα. Κι αυτό δε συνέβη τυχαία. Ηταν μία επίδειξη ενότητας με τις Ομοσπονδίες, τις ομάδες μας και φυσικά του παίκτες που είναι πάνω απ΄όλα.

Μπαίνοντας πλέον σε αυτόν τον δεύτερο κύκλο των προκριματικών θεωρούμε ότι έχουμε το know how, αλλά είμαστε προσεκτικοί και συνάμα αισιόδοξοι ότι οι αγώνες εντός κι εκτός έδρας για κάθε χώρα θα επιστρέψουν στο πρόγραμμά μας κατά τη διάρκεια των προκριματικών”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις