Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός: Δεν… λύγισε στη Λιθουανία

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Πήγε κόντρα στα προβλήματα των τελευταίων ημερών και στο νέο που προέκυψε -στο τέλος- με τον Πρίντεζη. Παπανικολάου και Λοτζέσκι βρέθηκαν σε μεγάλη βραδιά (16 π. ο καθένας) και βοήθησαν τον Ολυμπιακό στο να περάσει από την έδρα της Ζαλγκίρις με 88-75 και να φτάσει το σερί του στο 8-4.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το «διπλό» από το Κάουνας επικρατώντας με 88-75 της Ζαλγκίρις σε αναμέτρηση για την 12η αγωνιστική της Euroleague. Πρώτοι σκόρερ για τους “ερυθρόλευκους” ήταν οι Λοτζέσκι και Παπανικολάου με 16 πόντους , ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Γιανκούνας με 18 πόντους. Αγωνία στους Πειραιώτες, αφού ο Πρίντεζης τραυματίστηκε στην τελευταία περίοδο.

Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό από το ξεκίνημα του, με τον Ολυμπιακό να έχει δυνατή παρουσία στη ρακέτα της Ζαλγκίρις με τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ. Οι γηπεδούχοι όμως αμύνθηκαν πολύ σκληρά στον Σπανούλη (είχε μόνο ασίστ), πήραν πόντους από τους Πάνγκος, Γιανκούνας και Βέστερμαν, ενώ δυο τρίποντα στη λήξη της πρώτης περιόδου τους έδωσαν το προβάδισμα στο δεκάλεπτο (23-21).

Ο Μιλάκνις συνέχισε να κάνει “ζημιά’ με τα τρίποντα του, την ώρα που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας (δεν υπήρχε αξιόπιστος δημιουργικό πόλος πέρα από τον Σπανούλη). Πάντως, δεν επέτρεψαν στους Λιθουανούς να ξεφύγουν και ο “V-Span” έφερε το ματς στα ίσα (30-30) με.. μεγάλο τρίποντο.

Κάθε φορά όμως που οι Πειραιώτες έκαναν ένα μικρό σερί, δέχονταν ένα τρίποντο που τους… έκοβε τη φόρα (κάτι ανάλογο συνέβαινε και για τους γηπεδούχους). Οι “ερυθρόλευκοι” πάντως κατάφεραν να βελτιωθούν στην άμυνα τους και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 2 πόντους (40-42).

 Η μεγάλη “μάχη” των δυο ομάδων συνεχίστηκε πόντο πόντο και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί, για την ομάδα του Σφαιρόπουλου πρωταγωνίστησε ο Παπανικολάου, που έβγαλε μεγάλη “ενέργεια” σε άμυνα και επίθεση και βοήθησε μαζί με τους Μιλουτίνοφ και Λοτζέσκι στο 60-63 της τρίτης περιόδου. Ο Λεκαβίτσιους απ’ την άλλη ήταν ο πιο επικίνδυνος αντίπαλος.

Το παιχνίδι ήταν “κλειστό” και στην τελευταία περίοδο, με τους “ερυθρόλευκους” όμως να βγάζουν αρχικά απίστευτες άμυνες και να “χτίζουν” μια διαφορά 9 πόντων. Ο Σφαιρόπουλος είδε τον Πρίντεζη να γλιστρά σε μια φάση και να βγαίνει υποβασταζόμενος εκτός παρκέ (έδειξε να έχει πρόβλημα στο γόνατο). Οι Λιθουανοί πίεσαν και ανάγκασαν τους Πειραιώτες να υποπέσουν σε λάθη, μειώνοντας στους 6 πόντους (70-76 στα 3:00 πριν τη λήξη).

Η Ελληνική ομάδα όμως έδειξε ψυχραιμία στα τελευταία λεπτά, ο Μπιρτς ήταν εύστοχος στις βολές που εκτέλεσε (οι Λιθουανοί… επέλεξαν να τον στείλουν στη γραμμή της φιλανθρωπίας, ελπίζοντας πως θα είναι άστοχος) και ο Ολυμπιακός έφτασε σε αυτό το σημαντικό “διπλό” (75-88 το τελικό σκορ).

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-42 ,60-63, 75-88

Οι πόντοι του Ολυμπιακού: Γκριν 10(2), Μπιρτς 13 (7/8 βολές, 6 ριμπάουντ), Γιανγκ 2, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2 τρίποντα, 8 ασίστ), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 16 (2/2 τρίποντα), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Αθηναίου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε