Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Μπιλμπάο – Η Λεβάντε “βύθισε” την Εσπανιόλ (videos)

Ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Μπιλμπάο – Η Λεβάντε “βύθισε” την Εσπανιόλ (videos)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Μπέτις για την 30η αγωνιστική της La Liga και συνεχίζει να κυνηγά την έξοδος στο Europa League, ενώ νωρίτερα η Λεβάντε πέρασε σαν… σίφουνας με 1-3 από την έδρα της ουραγού Εσπανιόλ και την έστειλε ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία.

Το γκολ του Μαρτίνες στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με την Ρεάλ Μπέτις ήταν αρκετό τελικά για να δώσει τους τρεις βαθμούς στη Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στη συνέχεια χάνοντας ευκαιρίες για την ισοφάριση, με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Κανάλες στο 86ο λεπτό. 

ΟΙ Βάσκοι με αυτή τη νίκη ανέβηκαν στους 42 βαθμούς και διατήρησαν τις ελπίδες τους για έξοδο στο Europa League της επόμενης σεζόν. 

Νωρίτερα η Λεβάντε με μία πολύ πειστική εμφάνιση επέστρεψε στις νίκες -είχε 4 αγωνιστικές να κατακτήσει “τρίποντο”- επικρατώντας με 1-3 της ουραγού Εσπανιόλ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν μόλις στο 14′ με γκολ του Μαγιοράλ, αλλά οι γηπεδούχοι όντας πιο δραστήριοι απ[ό την αρχή έφτασαν στην ισοφάριση με τον Λόπεθ στο 28′.

Οι φιλοξενούμενοι “έκοψαν” τα πόδια της Εσπανιόλ καθώς έφτασαν στο 1-2, με τον Μπάρντι να “αδειάζει” -με κόντρα- τρεις αμυντικούς της Εσπανιόλ και να πλασάρει εξαιρετικά τον Λόπεθ (67’), ενώ  στο 87’, όταν ο μπακ Πεντρόσα έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων για το 1-3, μπήκε… ταφόπλακα στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για να πάρουν κάτι από το ματς και πλέον με 24 μόλις βαθμούς βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και αγκαλιά με τον υποβιβασμό.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις