Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Το 2019 θα είναι έτοιμο το μικρό crossover της Škoda

Το 2019 θα είναι έτοιμο το μικρό crossover της Škoda

Η Škoda ετοιμάζει ένα νέο crossover που θα βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα MQB A0 και θα αποτελεί το βασικό μοντέλο της γκάμας των SUV της εταιρείας.

Το νέο αυτό μοντέλο χαρακτηρίζεται ως αδελφό του Rapid Spaceback επόμενης γενιάς που θα παρουσιαστεί το 2019. Είναι ευκόλως κατανοητό ότι θα προωθηθεί στην αγορά σαν crossover, αλλά η σχεδίαση και το όνομα του θα ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξαν τα Kodiaq και Karoq, δίνοντας έτσι την απαραίτητη συνέχεια στην γκάμα των SUV της Škoda.

Από πλευράς διαστάσεων θα βρίσκεται κοντά στο νέο SEAT Arona, αλλά η σχεδίασή του θα είναι πιο συμβατική και όχι τόσο SUV, μιας και δεν θα έχει τόσο μεγάλη απόσταση από το έδαφος και η εμφάνιση θα αποτελεί μια διασταύρωση μεταξύ station wagon και SUV.

Το νέο μικρό crossover της Škoda θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας και θα είναι αποκλειστικά δικίνητο.

Η γκάμα κινητήρων του νέου μοντέλου παραμένει άγνωστη, αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε και κάποια υβριδική έκδοση. Και αυτό γιατί η ανανέωση του Superb που θα πραγματοποιηθεί το 2019 θα φέρει μαζί με τις αισθητικές αλλαγές και μία plug-in hybrid έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία 70-80 km.

Την στιγμή όμως που το SEAT Arona βασίζεται στο Ibiza , το νέο crossover της Škoda θα βασίζεται στο Rapid Spaceback επόμενης γενιάς που θα χρησιμοποιεί και αυτό την MQB A0 και θα παρουσιαστεί το 2019. Το συγκεκριμένο όμως μοντέλο θα χρησιμοποιεί μια επιμηκυμένη εκδοχή της συγκεκριμένης πλατφόρμας που θα βοηθήσει την επίτευξη καλύτερων χώρων για τους επιβάτες και τις αποσκευές σε σχέση με το Arona.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις