Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Το 2021 ο αντίπαλος της Ferrari 488 από την Aston Martin

Το 2021 ο αντίπαλος της Ferrari 488 από την Aston Martin

Ως το 2021 προβλέπουν τα σχέδια της Aston Martin το λανσάρισμα ενός κεντρομήχανου σπορ μοντέλου στο επίπεδο των Ferrari 488, Lamborghini Huracan και McLaren 720 S.

Ο CEO της μάρκας Andy Palmer έδωσε το χρονοδιάγραμμα παρεμπιπτόντως, ενώ μιλούσε για το πρόγραμμα F1 της εταιρείας. Η Aston Martin ενδιαφέρεται για το νέο πλαίσιο κανονισμών κινητήρων F1 από το 2021 και έπειτα, και θέλει να εξαργυρώσει τη συμμετοχή της στην κορυφαία μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού με πωλήσεις αυτοκινήτων δρόμου. Αυτό ακριβώς κάνει παραδοσιακά η Ferrari, ενώ τα τελευταία χρόνια η McLaren δείχνει πόσο κερδοφόρα μπορεί να είναι μια τέτοια προσέγγιση.

Η Aston Martin που είναι ήδη ένα πανίσχυρο brand με εξαιρετικά υψηλό κύρος θέλει να αλλάξει κατηγορία στην αγορά, από τα μπροστομήχανα GT στα κεντρομήχανα supercars. Ήδη έχει προχωρήσει σε προσλήψεις τεχνικών από τη Ferrari, ενώ πήρε και από τη McLaren τον Chris Goodwin, δοκιμαστή εξέλιξης όλων των αυτοκινήτων δρόμου. Αυτή είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική της μάρκας, και το hypercar Valkyrie που εξελίσσεται σε συνεργασία με την Red Bull Racing υπό τον Adrian Newey είναι το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πριν γίνει κατασκευάστρια η ίδια, η Aston Martin ήδη από φέτος επενδύει στην αίγλη της F1, καθώς θα είναι title sponsor της Red Bull.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις