Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

CUPRA Tavascan: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

CUPRA Tavascan: Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Το CUPRA Tavascan είναι ο πρώτος ήρωας μιας νέας εποχής για την αντισυμβατική μάρκα από την Βαρκελώνη.

Βασισμένο στο πρωτότυπο Tavascan που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019, όπου παρουσιάστηκε ως «όνειρο της μάρκας», φέρνει το ανατρεπτικό και μοναδικό όραμα ενός πλήρως ηλεκτρικού μέλλοντος στην αγορά του αυτοκινήτου.

Το CUPRA Tavascan οδηγεί το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης της μάρκας προς μια νέα κατεύθυνση με μια ώθηση για να δημιουργήσει οχήματα που προκαλούν συναισθήματα, πηγαίνουν κόντρα στους συμβατικούς κανόνες και προορίζονται για τους λάτρεις του αυτοκινήτου μιας νέας γενιάς.

Το CUPRA Tavascan είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV coupe που συνδυάζει την ελκυστικότητα και τις επιδόσεις. «Το ταξίδι της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό είναι η ασταμάτητη ώθησή της – βρίσκεται στην καρδιά όλων όσων κάνουμε.

Η CUPRA μεταμορφώνεται προς μια πλήρως ηλεκτροκίνητη μάρκα μέχρι το 2030. Υπάρχουν τόσα πολλά καθαρά ορθολογικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έρχονται στην αγορά. Αυτό δεν είναι η CUPRA», δήλωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της CUPRA.

«Το 2019, είχαμε ένα όραμα να εφεύρουμε εκ νέου την ηλεκτροκίνηση: θέλαμε να δείξουμε με το Tavascan ότι δεν είναι ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται στην αλλαγή αλλά ένα αυτοκίνητο που τη δημιουργεί. Τότε ίσως ήταν μόνο ένα όνειρο. Τώρα με το CUPRA Tavascan, το όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα.»

Το CUPRA Tavascan είναι η νέα προσθήκη στην εξηλεκτρισμένη γκάμα της μάρκας, μαζί με το πλήρως ηλεκτρικό CUPRA Born, καθώς και τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των CUPRA Leon και CUPRA Formentor.

Μέχρι το 2025 η CUPRA θα έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή με νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα – CUPRA Terramar, CUPRA UrbanRebel – καθώς και την τρέχουσα γκάμα της πλήρως ανανεωμένη.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το CUPRA Tavascan θα παράγεται στο εργοστάσιο του Anhui του Ομίλου Volkswagen στην Κίνα, έναν υπερσύγχρονο παγκόσμιο κόμβο καινοτομίας για την ηλεκτροκίνηση, και θα λανσαριστεί το 2024, με ετήσιο στόχο πωλήσεων περισσότερα από 70.000 αυτοκίνητα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις