Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Formula 1: «Δεν θα παλέψουμε για νίκες φέτος» είπε ο Λιούις Χάμιλτον

Formula 1: «Δεν θα παλέψουμε για νίκες φέτος» είπε ο Λιούις Χάμιλτον
ΦΩΤΟ Reuters

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, ήταν ξεκάθαρος σε δηλώσεις του ενόψει της έναρξης της σεζόν, σε μία εβδομάδα το Μπαχρέιν, πως η Mercedes δεν θα παλέψει για νίκες φέτος.

Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε στην 17η θέση και ο Τζορτζ Ράσελ στην 4η στα δοκιμαστικά της πίστας του Μπαχρέιν, όπου το τριήμερο 18-20 Μαρτίου θα διεξαχθεί το πρώτο Γκραν Πρι της Formula 1 για φέτος. Την ίδια στιγμή ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν έκανε περίπατο με το μονοθέσιο της Red Bull, με τον Χάμιλτον να δηλώνει λίγο αργότερα αναφορικά με τους στόχους της Mercedes για φέτος.

«Προς το παρόν, δεν νομίζω ότι θα παλέψουμε για την νίκη, αλλά το μονοθέσιο έχει την δυνατότητα να το κάνει. Την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. στο Μπαχρέιν θα γίνει το πρώτο Grand Prix της νέας αγωνιστικής περιόδου), θα έχουμε πολύ καλύτερη επίδειξη του ρυθμού μας, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος, ίσως, θα εκπλαγεί», δήλωσε ο 37χρονος Βρετανός, επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής και προσέθεσε:

«Ο κόσμος εξακολουθεί να ρωτά εάν μειώνεται η αυτοεκτίμηση μας, αλλά εφέτος είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μπορούν να το δουν αυτό. Δεν είμαστε οι πιο γρήγοροι αυτήν την στιγμή. Η Ferrari φαίνεται να είναι η ταχύτερη και ίσως η Red Bull και μετά εμείς ή η McLaren, δεν ξέρω. Δεν είμαστε στην κορυφή τώρα. Συνειδητοποιούμε, ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις αυτήν την φορά. Θα χρειασθεί περισσότερος χρόνος, αλλά, από ό,τι μου είπαν, έχουμε ακόμη ρυθμό».

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις