Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

H Mercedes EQS υπόσχεται καλή ποιότητα αέρα στην καμπίνα

H Mercedes EQS υπόσχεται καλή ποιότητα αέρα στην καμπίνα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Ambition 2039, η Mercedes-Benz επιδιώκει να προσφέρει ένα νέο στόλο οχημάτων με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Ήδη από το 2030 η εταιρεία θέλει περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα που θα πωλεί να διαθέτουν ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών και των plug-in υβριδικών.

Η νέα EQS είναι σχεδιασμένη ως ένα βιώσιμο αυτοκίνητο για το μέλλον. Τα οχήματα παράγονται με ανθρακικά ουδέτερο τρόπο και με υλικά εξοικονόμησης φυσικών πόρων, όπως οι μοκέτες από ανακυκλωμένα νήματα. Ο λόγος είναι ότι η εταιρεία λαμβάνει υπόψη ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, από την ανάπτυξη και το δίκτυο προμηθευτών μέχρι την παραγωγή της.

Με το ENERGIZING AIR CONTROL PLUS, η Mercedes-Benz προσεγγίζει πολύ ολοκληρωμένα το θέμα της ποιότητας αέρα στην EQS. Το σύστημα βασίζεται σε φίλτρα, αισθητήρες, ενδείξεις και το σύστημα κλιματισμού.

Το κορυφαίας απόδοσης φίλτρο HEPA (High Efficiency Particulate Air) προσφέρει υψηλά επίπεδα καθαρισμού του αέρα, παγιδεύοντας λεπτά σωματίδια σκόνης, μικροσωματίδια, γύρη και άλλες ουσίες που περιέχονται στον εξωτερικό αέρα.

Το διοξείδιο του θείου, τα οξείδια του αζώτου και οι οσμές μειώνονται επίσης χάρη σε μία επίστρωση ενεργού άνθρακα.

Το φίλτρο HEPA διαθέτει την πιστοποίηση «OFI CERT» ZG 250-1 για ιούς και βακτήρια. Χρησιμοποιώντας τον προκλιματισμό, υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα πριν από την επιβίβαση στο αυτοκίνητο.

Τα επίπεδα σωματιδίων εντός κι εκτός του αυτοκινήτου προβάλλονται επίσης στο MBUX, όπου εμφανίζονται αναλυτικά στο ειδικό μενού «Ποιότητα αέρα». Εάν η ποιότητα του εξωτερικού αέρα είναι κακή, το σύστημα συνιστά το κλείσιμο των πλαϊνών παραθύρων ή και της συρόμενης ηλιοροφής.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις