Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Mazda: Τελετή έναρξης της παραγωγής του νέου SUV Mazda CX-60

Mazda: Τελετή έναρξης της παραγωγής του νέου SUV Mazda CX-60

Η Mazda πραγματοποίησε την τελετή έναρξης της παραγωγής του ολοκαίνουργιου SUV Mazda CX-60 στο εργοστάσιο Hofu.

Το μοντέλο αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα της ιαπωνικής εταιρείας και ενσωματώσει στο DNA της την ξεχωριστή εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση.

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV εισάγει για πρώτη φορά την plug-in hybrid τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά SUV.

Το σύστημα κίνησής του συνδυάζει ένα Skyactiv-G 2.5, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα άμεσου ψεκασμού με έναν ηλεκτροκινητήρα 129 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355V, 17.8 kWh.

Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα και μοτέρ αποδίδει συνολική ισχύ συστήματος 327 ίππων και ροπή 500 Nm, καθιστώντας το ως το ισχυρότερο αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda.

Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου κατά WLTP είναι μόλις 1,5 λτ./100 χλμ. και οι συνδυασμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά WLTP μόλις 33 γρ/χλμ.

Η μαζική παραγωγή του ευρωπαϊκού CX-60 ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου και το πλοίο που μεταφέρει το πρώτο φορτίο CX-60 αναμένεται να αναχωρήσει για την Ευρώπη από το λιμάνι Nakanoseki στις 26 Απριλίου. Στην Ελλάδα αναμένεται το φθινόπωρο.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις