Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA και EQB

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA και EQB

Με εντυπωσιακό αμάξωμα SUV, πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz έχουν αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

Τώρα, οι EQA & EQΒ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικές τόσο για νέους πελάτες, όσο και για παλιούς που επιλέγουν για πρώτη φορά ηλεκτρικό όχημα, καθώς διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, διάφορες αναβαθμίσεις της αποδοτικότητας και νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά.

Το MBUX με βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν ανανεωθεί, ενώ με την τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge και τα προαιρετικά Sound Experiences, οι καινοτομίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας βρίσκουν τη θέση τους στους εκπροσώπους της compact κατηγορίας. Για πρώτη φορά διατίθεται για την πενταθέσια EQΒ μία διάταξη ρυμουλκούμενου!

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της χώρας μας.

Ανανεωμένη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών μπροστά, οι EQA & EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου. Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους, μοτίβο Mercedes-Benz και μοτίβο Mercedes Benz με φωτισμό.

Μεγαλύτερη αυτονομία χάρη στις τεχνολογικές βελτιώσεις

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA στα 560 χιλιόμετρα κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

Διάταξη ρυμουλκούμενου ως προαιρετικός εξοπλισμός για την EQΒ

Για την πενταθέσια EQΒ διατίθεται για πρώτη φορά ως προαιρετικός εξοπλισμός μία διάταξη ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP®. Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης με φρένα ανέρχεται σε 1.400 (εμπροσθιοκίνητη έκδοση) ή 1.700 kg (τετρακίνητη έκδοση).

Πιο εύκολη και άνετη φόρτιση με την τεχνολογία Plug & Charge

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA & EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Έως και τέσσερα Sound Experiences

Πολλαπλές επιλογές ήχου επιτρέπουν εξατομικευμένες ακουστικές ρυθμίσεις είναι γνώριμα από τα μεγαλύτερα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes-Benz. Τώρα, αυτά τα Sound Experiences διατίθενται και για τις EQA & EQΒ σε συνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester®. Εκτός από τα «Silver Waves» και «Vivid Flux», δύο ακόμη επιλογές μπορούν να ξεκλειδωθούν online, στο πλαίσιο του Πακέτου Εξατομίκευσης (προαιρετικός εξοπλισμός).

Κεντρική οθόνη ως βασικός εξοπλισμός

Οι EQA & EQΒ εξοπλίζονται με τη νέα γενιά MBUX. Τρία στυλ προβολής (διακριτικό/σπορ/κλασικό) και τρεις τρόποι λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) επιτρέπουν την προσαρμογή της εμφάνισης των ενδείξεων. Στο πλαίσιο της ελαφρώς διαφορετικής λογικής προσφοράς, η κεντρική οθόνη καθώς και ο πίνακας οργάνων 10,25’’ ως μέρος του πακέτου advantage περιλαμβάνoνται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης στο MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App, η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

Συστήματα υποβοήθησης οδήγησης με βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτενώς βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πλέον πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Παραγωγή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα

Από το 2022, η παραγωγή σε όλα τα ιδιόκτητα εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων και van της Mercedes-Benz παγκοσμίως διεξάγεται με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα εργοστάσια στο Ράστατ (Γερμανία) και το Κέτσκεμετ (Ουγγαρία), που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των EQA & EQΒ, καθώς και τα εργοστάσια μπαταριών στο Kamenz (Σαξονία) (Accumotive, θυγατρική της Mercedes-Benz) και στο Jawor (Πολωνία).

Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει καταστήσει την παραγωγή κυψελών μπαταρίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα βασική απαίτηση για τους προμηθευτές κυψελών μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών από την παραγωγή μιας κυψέλης κατά περίπου 30%. Περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα επιδιώκεται μέσω της μείωσης των εκπομπών στο υλικό των καθόδων και της χρήσης ανανεώσιμων ενεργειών στην παραγωγή και την επεξεργασία των πρώτων υλών.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις