Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Σε πέντε χρόνια το πρώτο σούπερκαρ της Infiniti

Σε πέντε χρόνια το πρώτο σούπερκαρ της Infiniti

Η Infiniti προγραμματίζει να εντάξει ένα σούπερκαρ στην γκάμα της, αφού προηγουμένως συμπληρώσει τα κενά της απέναντι στο γερμανικό ανταγωνισμό.

To πρώτο σούπερκαρ της Infiniti εκτιμάται ότι θα λανσαριστεί το 2017-18, από τη στιγμή που η ιδιοκτήτριά της Nissan αποφάσισε ότι η εκπρόσωπός της εταιρεία στην πολυτελή κατηγορία θα πρέπει να έχει ένα μπροστομήχανο ή κεντρομήχανο αυτοκίνητο επιδόσεων.

«Συνεχίζουμε να αξιολογούμε ποια είδους διάταξη θα επιλέξουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής Infiniti, Fintan Knightr. «Αυτό το θέμα βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της διερεύνησης. Το ίδιο ισχύει και για το σύνολο κινητήρα/κιβωτίου»

Η Infiniti μας έχει ήδη δείξει με τα πρωτότυπα Essence και Emerg-e πώς θα μπορούσε να δείχνει ένα τέτοιο σούπερκαρ.

Όποιες κι αν θα είναι οι τεχνικές προδιαγραφές, το σούπερκαρ που ετοιμάζει η Infiniti θα ενσωματώνει τεχνογνωσία από την πρωταθλήτρια της F1, Red Bull Racing. Η εμπλοκή της RBR πιστεύεται ότι θα είναι μια τυπικότητα, καθώς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να διασυνδεθεί η χορηγία της Infiniti. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, το μοτέρ είναι πολύ πιθανό να είναι ένας V6 που θα συνδυάζεται με ένα υβριδικό σύστημα, ένας καθρέφτης δηλαδή των προσεχών κινητήρων της F1.

Το νέο σούπερκαρ προγραμματίζεται να κάνει την εμφάνισή του αφού η Infiniti συμπληρώσει τα κενά στην γκάμα της. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής χρειάζεται κάμποσα σεντάν και SUV, για να αντιπαρατίθεται επί ίσοις όροις με τους Γερμανούς κατασκευαστές που διαφεντεύουν την premium αγορά.

Η Infiniti μόλις λανσάρισε το σεντάν Q50 –αντικαταστάτη του 4πορτου G37- με τις πωλήσεις να ξεκινούν μέσα στο φθινόπωρο. Ένα crossover στο μέγεθος του Juke έπεται, πιθανώς με το όνομα QX30, που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του το 2015. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ πιθανό να το δούμε υπό τη μορφή πρωτοτύπου τον επόμενο μήνα στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει το στούντιο Paddington της Nissan Europe, με στόχο την ικανοποίηση περισσότερο του ευρωπαϊκού γούστου και λιγότερο του αμερικανικού, λόγω και του μεγέθους του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε