Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτοκίνητο με €10.000; Ιδού τα φτηνότερα της ελληνικής αγοράς

Αυτοκίνητο με €10.000; Ιδού τα φτηνότερα της ελληνικής αγοράς

Η πανδημία και η ανάγκη απόκτησης κάποιου ιδιωτικού μέσου μεταφοράς που συνεπάγεται, σπρώχνει προς την αγορά ενός αυτοκινήτου κόσμο που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το είχε στα πλάνα του. Εκτός από την προφανή λύση της αγοράς ενός πολύ φτηνού μεταχειρισμένου, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς ενός ολοκαίνουργιου αυτοκινήτου. Τα πιο προσιτά μοντέλα της ελληνικής αγοράς ξεκινούν οριακά κάτω από τις €10.000.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εκτός από τη σιγουριά του καινούργιου και κάποια πολυετή εγγύηση, τι άλλο παίρνεις σε αυτό το επίπεδο τιμής; Οι νέες τεχνολογίες που λανσάρουν οι κατασκευαστές υπόσχονται πιο άνετη και πιο ασφαλή μετακίνηση, όμως πόσες από αυτές είναι διαθέσιμες στα πιο προσιτά τους μοντέλα;

Ας δούμε αναλυτικά τι επιλογές προσφέρει η ελληνική αγορά αυτοκινήτου για τα πιο χαμηλά βαλάντια:

€9.920 | Toyota Aygo 1.0 X-Cool 3d
72 PS | 93 g/km

Χάρη στο προωθητικό πρόγραμμα της Toyota αυτό το μήνα, το φτηνότερο αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς είναι το Aygo. Η πιο προσιτή εκδοχή του είναι 3πορτη, με επίπεδο εξοπλισμού X-Cool και κοστίζει €9.920 –από €10.420. Εκτός από τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας (έξι αερόσακοι, σύστημα ευστάθειας, έλεγχο πίεσης ελαστικών, υποδοχές ISOFIX) έχει a/c, ηχοσύστημα με Bluetooth και θύρες USB/AUX, χειριστήρια στο τιμόνι, φώτα ημέρας LED κ.ά. Τα στοιχεία που λείπουν και είναι ικανά να σε στείλουν στην έκδοση Χ-City (€10.280) είναι τα ηλεκτρικά παράθυρα και το κεντρικό κλείδωμα, ενώ οι πέντε πόρτες χρεώνονται σε κάθε περίπτωση €330.

Το χαμηλό βάρος που μένει κάτω από τα 900 kg βοηθά το έργο του κινητήρα VVT-i, οπότε οι επιδόσεις παραμένουν ζωηρές παρά τις μακριές σχέσεις του κιβωτίου, ενώ η κατανάλωση δεν είναι αδύνατο να πέσει και κάτω από τα 5 lt/100 km.

Βρείτε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που μπορείτε να αγοράσετε με €10.000 στο drive.gr

Αγορά Τελευταίες ειδήσεις