Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρόγραμμα απόσυρσης και ανταλλαγής από την Peugeot

Πρόγραμμα απόσυρσης και ανταλλαγής από την Peugeot

Με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να νομοθετούν κάνοντας αποτρεπτική την κυκλοφορία αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας (και άρα εξαιρετικά ρυπογόνων) στις πόλεις τους, η Ελλάδα φαίνεται να απέχει από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχοντας έναν από τους πλέον γερασμένους στόλους στην ΕΕ.

Με βάση επίσημα στοιχεία , ο μέσος όρος της ηλικίας των κυκλοφορούντων επιβατικών οχημάτων στη χώρα μας, το 2017 ήταν τα 15,4 χρόνια, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 22η θέση σε σύνολο 25, αφού μετά από εμάς τους γηραιότερους στόλους έχουν οι Λετονία, Λιθουανία και Πολωνία.

Αντίθετα, στις τρεις πρώτες θέσεις (για να έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης) βρίσκονται το Λουξεμβούργο (6,2 χρόνια), το Βέλγιο (7,7 χρόνια) και η Αγγλία (8,5 χρόνια).

Οι επιστήμονες κρούουν από καιρό τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιπτώσεις που έχει στη δημόσια υγεία ένας γερασμένος στόλος αυτοκινήτων, όχι μόνον επιβατικών αλλά και ελαφρών φορτηγών. Η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά κυκλοφορούντων επιβατικών στην κατηγορία Euro 3 (2000-2004), που καταλαμβάνουν το 27,9% του στόλου, σε σχέση με τα Euro 6, που καταλαμβάνουν ποσοστό μόλις 3,2%. Οι εκπεμπόμενοι ρύποι επιβαρύνουν άμεσα την ανθρώπινη υγεία αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοαναπνευστικών νοσημάτων. Ένα ελαφρύ όχημα Euro 6 κατηγορίας εκπέμπει το ένα τρίτο των οξειδίων του αζώτου σε σχέση με ένα όχημα Euro 3 και μόλις το ένα έκτο των σωματιδίων (στα πετρελαιοκίνητα).

Στην προσπάθεια μείωσης των επιβλαβών εκπομπών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε αυστηρά μέτρα ελέγχων για τους ρύπους που εκπέμπουν τα ελαφρά οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας (οδηγία ΕΕ 2016/2284), κυρίως για τα πετρελαιοκίνητα που συνδέονται άμεσα με πρόωρους θανάτους, με αποτέλεσμα οι περισσότερες χώρες να καταφεύγουν στην λύση της απαγόρευσης των παλαιοτέρων diesel οχημάτων Euro 3 και προγενέστερα. Πόλεις όπως το Παρίσι, η Βενετία, η Λισαβόνα, το Ντίσελντορφ, η Βρέμη, η Πράγα, το Αμβούργο και το Βερολίνο έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε πετρελαιοκίνητα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά κατηγορίας Euro 3 και προγενέστερα. Άλλες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Όσλο και η Στοκχόλμη έχουν επιβάλλει τέλος εισόδου για το κέντρο της πόλης στα diesel οχήματα παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Euro 3-4).

Ωστόσο, πέρα από τις όποιες επιπτώσεις από τους αυξημένους ρύπους, η συντήρηση στην κυκλοφορία υπέργηρων οχημάτων, έχει σαν αποτέλεσμα να κυκλοφορούν στους δρόμους αυτοκίνητα που σε περίπτωση ατυχήματος να μην έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας εκείνες ενός σύγχρονου οχήματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επιβαίνοντες.

Την ίδια στιγμή, η συντήρηση ενός παλαιού αυτοκινήτου, απαιτεί πολλά χρήματα, σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερα από το κόστος απόσβεσης και συντήρησης ενός καινούργιου.

Με την οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων στη χώρα μας η απόκτηση καινούργιου αυτοκινήτου είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Σε συνδυασμό μάλιστα με το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν δίνει κανένα κίνητρο απόσυρσης από την κυκλοφορία των παλαιών ρυπογόνων και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνων οχημάτων, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να πάρουν την απόφαση να πετάξουν το παλιό τους αυτοκίνητο και να προχωρήσουν στην αγορά ενός νέου.

Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει σε μεγάλο βαθμό η Peugeot, θεσπίζοντας πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων. Έχοντας από καιρό αποδείξει την ευαισθησία της στον τομέα τόσο του περιβάλλοντος (με σύγχρονους βραβευμένους οικονομικούς κινητήρες), όσο και σε αυτόν της ασφάλειας (κορυφαίες επιδόσεις στα τεστ πρόσκρουσης του EuroNCAP), προσφέρει αυτοκίνητα σε όλες τις κατηγορίες.

Στις ήδη άκρως ανταγωνιστικές τιμές και εξαιρετικές after sales παροχές, έρχεται να προστεθεί λοιπόν η νέα επαναστατική εμπορική πολιτική της Peugeot, με βάση την οποία και μέχρι τις 15 Ιουλίου όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο με μοναδικά οφέλη.

Η καινοτόμα πολιτική της Peugeot προσφέρει τις εκπτώσεις απόσυρσης και τα οφέλη ανταλλαγής όποια και αν είναι η κατάσταση του αυτοκινήτου του πελάτη, γεγονός που λύνει τα χέρια οδηγών που κατέχουν αυτοκίνητα με χαμηλή ή ακόμα και μηδενική εμπορική αξία. Ειδικά μάλιστα για τα τελευταία, η εταιρία αναλαμβάνει να ολοκληρώσει και την διαδικασία απόσυρσης και οριστικής διαγραφής, απαλλάσσοντας τους ιδιοκτήτες από μια ακόμα ταλαιπωρία.

Μην χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα από τα καινούργια και βραβευμένα μοντέλα Peugeot και SUV Peugeot και φέτος να κάνετε διακοπές με Γαλλικό αέρα χάρη στο πρόγραμμα Απόσυρσης και Ανταλλαγής Peugeot. Η προσφορά ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα μοντέλα της Peugeot!

Αγορά Τελευταίες ειδήσεις