Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Δοκιμάζουμε το αυτόματο Ford Focus 1.5 EcoBlue [pics]

Δοκιμάζουμε το αυτόματο Ford Focus 1.5 EcoBlue [pics]

To Ford Focus 4ης γενιάς είναι εντελώς καινούργιο, σχεδιασμένο εξαρχής για την Ευρώπη και όχι πλέον ως world car. Ο στόχος ήταν να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά όλα τα αδύνατα σημεία του προηγούμενου μοντέλου και κυρίως όσα σχετίζονταν με τους χώρους, την απτή ποιότητα του εσωτερικού και την ηλεκτρονική τεχνολογία, ώστε να ξαναπάρει το μοντέλο ηγετική θέση όπως είχε στο μεγαλύτερο μέρος της 20χρονης καριέρας του, κατά την οποία οι πωλήσεις του έφθασαν τα 16 εκατομμύρια.

Το καινούργιο Focus βασίζεται στη νέα, προσαρμόσιμη πλατφόρμα C2 της Ford. Ως αποτέλεσμα, η στρεπτική αντοχή του έχει αυξηθεί κατά 20%, ενώ το βάρος έχει μειωθεί έως και κατά 88 kg ανάλογα με την έκδοση.

Οι εξωτερικές διαστάσεις παραμένουν ουσιαστικά αμετάβλητες, με εξαίρεση το συνολικό ύψος που έχει μειωθεί κατά 15 mm. Το μεταξόνιο όμως έχει μεγαλώσει σημαντικά, κατά 53 mm. Αλλαγμένες είναι και οι αναλογίες, με μακρύτερο καπό, τις εμπρός κολόνες της σκεπής μετατοπισμένες προς τα πίσω και κοντύτερους προβόλους. Ως αποτέλεσμα, το νέο Focus δείχνει πιο σύγχρονο και είναι αναμφισβήτητα πιο αεροδυναμικό, με έναν εξαιρετικό συντελεστή Cd=0,27.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις