Τρίτη, 7 Μαΐ
19oC Αθήνα

Επιστροφή MG με την υπογραφή Συγγελίδη – Τιμές

Επιστροφή MG με την υπογραφή Συγγελίδη – Τιμές

Η οικογένεια MG… επανήλθε για να μείνει! Η απουσία της από τα ελληνικά αυτοκινητικά δρώμενα ήταν αισθητή, γι΄αυτό και ο Όμιλος Συγγελίδη ανέλαβε την επιστροφή της στην Ελλάδα με πλούσια σύγχρονη γκάμα νέων μοντέλων σε προσιτές τιμές.

Η επιστροφή της MG, μίας μάρκας με βαρύτητα στο χώρο, αποτέλεσε μέρος του οράματος του Ομίλου Συγγελίδη. Με γνώμονα τις συνεχείς εξελίξεις και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς στην αυτοκίνηση, η Syngelidis Automotive Companies κάνει στοχευμένες επιλογές και ενέργειες. Έτσι, η πιο πρόσφατη αποτελεί την αποκλειστική εισαγωγή και διανομή της MG.

Πιο συγκεκριμένα, το δίκτυο των επίσημων διανομέων και επισκευαστών έχει ξεκινήσει ήδη να λειτουργεί, με σημεία πώλησης και κάθετες μονάδες υποστήριξης που καλύπτουν όλη την ελληνική επικράτεια. Στα καταστήματα της MG, οι ενδιαφερόμενοι και οι επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τον πλούσιο στόλο της οικογένειας MG, ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά 7 σύγχρονα νέα μοντέλα, με τα οποία γίνεται το επαναλανσάρισμα της μάρκας στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, οι προτάσεις δεν είναι μόνο Value For Money, αλλά καλύπτουν και όλα τα γούστα και τις ανάγκες των πελατών, αφού έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε plug-in υβριδικές, βενζινοκίνητες και φυσικά ηλεκτρικές εκδόσεις.

Το 1923, ακριβώς 100 χρόνια πριν, η MG ξεκινά να γράφει τη δική της ξεχωριστή ιστορία στην παγκόσμια αυτοκίνηση. Σήμερα, μέλος πλέον του Ομίλου εταιρειών SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), της 6ης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, η MG βρίσκεται στη θέση να διαθέτει σημαντική και σύγχρονη τεχνογνωσία σε όλα της τα μοντέλα. Η SAIC Motor είναι ο πρώτος Όμιλος Εταιριών αυτοκινήτου στην Κίνα, του οποίου οι ετήσιες πωλήσεις ξεπερνούν τα 7 εκατομμύρια οχήματα.

Απόρροια αυτού, οι συνεργασίες με αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσούς σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα για την Ευρώπη, τα μοντέλα της MG έχουν σχεδιαστεί από το μηδέν και σύμφωνα με τις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να διατίθενται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, με τις πρώτες εντυπώσεις να είναι ιδιαίτερα θετικές.

Η γκάμα

Η MG ξανασυστήνεται στην ελληνική αγορά με το MG ZS. Πρόκειται για ένα value for money SUV και διαθέτει από τη βασική του κιόλας έκδοση πλούσιο εξοπλισμό, καλύπτοντας τις απαιτήσεις μίας οικογένειας. Το ZS διατίθεται με δύο επιλογές βενζινοκινητήρα (1.0lt με 111PS και 160Nm ροπής & 1.5lt με 106PS και 141Nm ροπής) και δύο αμιγώς ηλεκτρικές. Στη σύντομη οδηγική γνωριμία μας μαζί του και συγκεκριμένα με την έκδοση του 1.5lt VTi κινητήρα βενζίνης των 106PS, το οποίο συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές και σίγουρα ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την τιμή του που ξεκινά από 18.950 ευρώ.

Τα MG4 και MG5 είναι οι δύο αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις της γκάμας, που ξεχωρίζουν προσφέροντας σημαντική τεχνολογία και ανάλογη τιμολογιακή προσέγγιση. Το MG4, το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από το βρετανικό Ειδικό Τύπο, αναμένεται να… μυήσει πολύ κόσμο στην ηλεκτροκίνηση. Αν και περιορισμένη η εμπειρία μας μαζί του, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους τομείς. Μάλιστα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η τιμή της έκδοσης με την μπαταρία των 51kWh ξεκινά από 24.448 ευρώ (με την επιδότηση Κινούμαι Ηλεκτρικά 2), τότε η ηλεκτροκίνηση γίνεται πιο προσιτή από ποτέ. Το MG4 διατίθεται, επίσης, και με μπαταρία 64kWh, ενώ έχει 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP.

Το MG5 είναι μια μεγαλύτερη πρόταση με τα ίδια πλεονεκτήματα και ενσωματώνει ακόμα περισσότερα χρηστικά στοιχεία, όπως είναι η δυνατότητα φόρτισης συσκευών από τη μπαταρία του, με την τεχνολογία «Vehicle to Load».

Τέλος, το MG HS είναι η μεγαλύτερη και με σαφώς πολυτελή χαρακτήρα επιλογή, σε βενζινοκίνητη ή plug-in υβριδική έκδοση, αποτελώντας μία άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση στην κατηγορία των premium SUV. Το MG eHS με δυναμική εμφάνιση και ευρύχωρη καμπίνα, γεμάτη με προηγμένης τεχνολογίας και εξελιγμένα gadgets στη διάθεση των επιβατών του, είναι σχεδιασμένο για άνετα ταξίδια. Με turbo κινητήρα βενζίνης 1.5lt και 162PS ή plug-in υβριδικό με 258PS και ηλεκτρική αυτονομία 52km υπόσχεται και κάνει πράξη όλες τις καθημερινές διαδρομές σε συνθήκες μηδενικών ρύπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα της MG καλύπτονται από την εργοστασιακή εγγύηση των 7 ετών (ή των 150.000km), η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια που προσφέρεται σε καινούριο αυτοκίνητο στην αγορά.

Τιμές

Η δυναμική επιστροφή της MG μέσω του Ομίλου Συγγελίδη δεν εγγυάται μόνο αξιοπιστία, αλλά επισφραγίζεται με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντας μία προσιτή οικονομική πολιτική δεδομένων των σημερινών συνθηκών. Συγκεριμένα:

ZS
1.5 VTI-tech Exclusive: Από 18.950 ευρώ
1.5 VTI-tech Luxury: Από 20.550 ευρώ
1.0 T-GDI Luxury Plus Auto: Από 25.150 ευρώ
EV 177 PS 51 kWh Exclusive: Από 27.950* ευρώ
EV 156 PS 72 kWh Exclusive: Από 32.650* ευρώ

HS
1.5 T-GDI Excite: Από 27.900 ευρώ
1.5 T-GDI Exclusive: Από 29.650 ευρώ
1.5 T-GDI Exclusive Auto: Από 31.700 ευρώ
1.5 T-GDI Luxury: Από 32.500 ευρώ
1.5 T-GDI Luxury Auto: Από 34.250 ευρώ
1.5 T-GDI PHEV Exclusive: Από 40.500 ευρώ
1.5 T-GDI PHEV Luxury: Από 42.750 ευρώ

MG4
170 PS 51 kWh Excite: 24.448* ευρώ
204 PS 64 kWh Exclusive: 28.750* ευρώ

MG5
177 PS 50 kWh Exclusive: Από 28.300* ευρώ
156 PS 61 kWh Exclusive: Από 32.800* ευρώ

*Η τιμή περιλαμβάνει την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» των 8.000 ευρώ

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις