Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της MINI [pics]

Έτσι θα είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της MINI [pics]

Το παράθυρο στο αμιγώς ηλεκτρικό της μέλλον θα ανοίξει η MINI στην Φρανκφούρτη στις 11 Σεπτεμβρίου. Το MINI Electric Concept θα μας δείξει πως θα είναι η έκδοση παραγωγής που θα δούμε το 2019.

Οι κλασικές αναλογίες και η ταυτότητα του χάτσμπακ ΜΙΝΙ διατηρούνται στο έπακρο, ωστόσο ξεκάθαρα παρόν είναι και το σπορ στοιχείο. Γι’ αυτό φροντίζουν οι επιθετικοί προφυλακτήρες, ο πίσω διαχύτης από fiberglass και τα τονισμένα, αεροδυναμικά μαρσπιέ. Επίσης, ένα τεράστιο «Ε» στους εμπρός τροχούς ξεκαθαρίζει την ηλεκτρική φύση του μοντέλου.

Διαφορετικά είναι και τα φωτιστικά σώματα, και ιδιαίτερα στο πίσω μέρος, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και οι 19άρηδες τροχοί. Όχι μόνο λόγω της σχεδίασής τους αλλά κι επειδή κατασκευάζονται από 3D printer.

Ακόμα δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες σχετικά με την ισχύ ή τα μηχανικά μέρη, όμως η MINI αναφέρει ότι θα κινείται από ένα «ισχυρό» ηλεκτρομοτέρ και ότι η αίσθηση καρτ των μοντέλων της θα είναι παρούσα.

Δε θα πρέπει να μας φανεί περίεργο πάντως εάν χρησιμοποιεί τον ηλεκτρικό κινητήρα του BMW i3 με τους 170 ίππους, ο οποίος αποδεδειγμένα δίνει πολύ δυνατή επιτάχυνση.

Κάπως έτσι, η εταιρεία θα περάσει στην εποχή του εξηλεκτρισμού των μοντέλων της, ο οποίος θα ταιριάξει απόλυτα στο χαρακτήρα των ΜΙΝΙ. Έτσι τουλάχιστον δήλωσε ο επικεφαλής του BMW Group, Harald Krüeger.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις