Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ford: Κανένα SUV σε έκδοση ST για την Ευρώπη

Ford: Κανένα SUV σε έκδοση ST για την Ευρώπη

Τα στελέχη της εταιρείας ξεκαθάρισαν ότι όσα από τα SUV της θα διατεθούν σε έκδοση ST, θα αφορούν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ford UK, η Ευρώπη δε θα δει κάποιο από τα SUV της εταιρείας με ισχυρό κινητήρα όπως το Edge ST που θα ξεκινήσει να διατίθεται στις ΗΠΑ.

Ο λόγος είναι ότι μια τέτοια έκδοση δε θα ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις των αγοραστών. Αν και παραδέχτηκε ότι πάντα αυτό που κρίνει τις αποφάσεις της εταιρείας είναι η αγορά, ο Andy Barrat, είπε επίσης ότι δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό να αλλάξει αυτή η στρατηγική.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη μάλιστα, για το κοινό της Ευρώπης οι εκδόσεις ST-Line δίνουν αυτό που χρειάζεται. «Οι έρευνες που κάνουμε δείχνουν ότι το κλειδί είναι να συνδυάζεις τη σπορ αισθητική και οδηγική αίσθηση με τον πολυτελή διάκοσμο και τον πλούσιο εξοπλισμό στην καμπίνα. Γι’ αυτό άλλωστε και οι πελάτες μας πλέον δεν αγοράζουν βασικές εκδόσεις, αλλά πλουσιότερες».

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική δήλωση, αφού η Ford αυτή την περίοδο θέλει να εστιάσει στην αύξηση της κερδοφορίας της και έως το 2020 να χτίσει τη γκάμα της επάνω σε αυτό το ζητούμενο. Να μην έχει δηλαδή εκδόσεις που δεν είναι εμπορικές, απλώς και μόνο για να υπάρχουν.

Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσει περίπου $11,5, τα οποία θα επενδύσει στα οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις