Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

H Bentley θα τρέξει με την… Bentayga στο Pikes Peak

H Bentley θα τρέξει με την… Bentayga στο Pikes Peak

Η Bentley σκοπεύει να προετοιμάσει μια αγωνιστική Bentayga και να αγωνιστεί με αυτή στην «Ανάβαση των Αναβάσεων», στο θρυλικό Pikes Peak. Στόχος είναι να γίνει το ταχύτερο SUV που ανέβηκε ποτέ Το Βουνό.

Η συμμετοχή στον φετινό αγώνα που θα γίνει στις 24 Ιουνίου θα είναι η πρώτη επίσημη για τη βρετανική μάρκα. Το αυτοκίνητο που ετοιμάζεται, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, φορά κινητήρα W12 600 ίππων, τον οποίο εξελίσσει το αγωνιστικό τμήμα Bentley Motorsport στο Crewe. Θα έχει roll cage και τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, κατά τα άλλα όμως οι προδιαγραφές του δεν θα απέχουν πολύ από αυτές του αυτοκινήτου παραγωγής. Θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα έξυπνης τετρακίνησης, την αερανάρτηση και το σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών που ελέγχει την κλίση με ακαριαία αμεσότητα χάρη στο ηλεκτρικό κύκλωμα 48-volt.

Σε εργοστασιακή μορφή η Bentayga W12 κάνει 0-100 km/h σε 4” και πιάνει τελική 300 km/h. Το αυτοκίνητο θα τρέξει στην κλάση των αυτοκινήτων «Επίδειξης» με το νούμερο 8 στις πόρτες. Άλλα αυτοκίνητα στην κατηγορία είναι μια Dodge Viper του 2015, ένα Ford F1 του 1949 (φορτηγάκι είναι, μη πάει ο νους σας αλλού) και ένα Acura, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ο τολμηρός οδηγός που θα αναλάβει να κουμαντάρει το… ανάκτορο στη διαδρομή των 156 στροφών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Να θυμίσουμε ότι η Bentley Bentayga και η Lamborghini Urus έχουν πολλά κοινά, και ακούγεται φυσιολογικό η Lamborghini να θέλει να πάρει αυτό τον τίτλο του χρόνου, καθώς για το μεγάλο της SUV οι πωλήσεις στην Αμερική είναι σημείο κλειδί της εμπορικής του επιτυχίας. Δεν είναι απίθανο λοιπόν να προκύψει ενδοοικογενειακή κόντρα στο μέλλον.

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις